Augusztus 8-án lett volna 80 éves

2020.08.08. 17:50

Megkoszorúzták Gregor József szobrát – Galéria

Ma lenne 80 éves a 14 éve (2006. október 27.) elhunyt Gregor József operaénekes.

Imre Péter

Szeged 2020.08.08. megkoszorúzták Gregor József operaénekes mellszobrát a Dóm téren fotó: Kuklis István Délmagyarország DM KI

Fotó: Kuklis István

A Kossuth és Liszt Ferenc díjas, érdemes és kiváló művész, Halhatatlanok Társulatának örökös tagja szegedi basszistának emlékére a Szegedért Alapítvány és az önkormányzat emlékprogramot szerveztek koszorúzással és emlékesttel, amelyet a városháza udvarán tartanak. A koszorúzásra sokan összegyűltek a Dóm téri Nemzeti Emlékcsarnokban, Gregor József szobránál és elhelyezték virágaikat és a megemlékezés koszorúit.

Bódi György, a Szegedért Alapítvány titkára elmondta: Nem csak két iskolát neveztek el róla, hanem a mai napig köztünk él. Az jut róla eszünkbe, hogy nagylelkű volt, csodálatos hangú énekes és bohém volt. Viszont kevesen tudják, hogy a megbízhatóság, a kiszámíthatóság mintaképe volt és mindenkitől megkövetelte a pontosságot, például a próbákon való megjelenéskor, és a művészi pálya tiszteletét.

A koncert este fél 9-kor kezdődik a városháza udvarán olyan művészekkel, mint Rost Andrea, Gál Erika, Vajda Júlia, vagy Vághelyi Gábor. Lesz egy igazán „gregoros” produkció is, ugyanis három basszista lép fel egyszerre. Gregor József legendás szerepeiből ad elő Szvétek László, Gábor Géza és Cseh Antal triója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában