Időjárás

2020.08.03. 06:28

Meleg, nyárias hétfő

Jelentős mennyiségű csapadék érkezik az országba, erre elsősorban a Dunántúlon és a középső országrészben élők számíthatnak.

delmagyar.hu

Szeged – 2020.07.02. Sajtótájékoztató a hétvégi programokról, amit a lezárt rakpartra tervez a város. Képen: Jelenleg is le van zárva a rakpart a Tisza magas vízállása miatt. Fotó: Karnok Csaba (KC) – Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

Napközben egyre inkább megnövekszik a gomolyfelhőzet, és a Dunántúlon egyre többfelé, máshol csak elvétve fordul elő zápor, zivatar. Nyugaton felhőszakadás is lehet. Eleinte a délkeleti szél élénkül meg, majd késő estétől megerősödik az ézaknyugati légmozgás. Északnyugaton jelentősen visszaesik a hőmérséklet, 22-26 fok várható; ezzel szemben az ország nagy részén még 27-34 fokos hőség valószínű.

Névnapok

Hermina,Lídia, Tea, Ágost, Ágosta, Augusztusz, Bennó, Haralda, Harmat, Harmatka, István, Kamélia, Kendra, Kim, Kimberli, Kíra, Kirilla, Lida, Lígia, Mirtill, Nikodémia, Nikodémusz, Stefán, Tea, Teréz, Tereza, Teréza, Terézia, Teri, Terka, Tessza, Thea, Tíria

Ezen a napon történt

 

1492 – Kolumbusz Kristóf elindul Huelvából, hogy nyugat felől jusson el Indiába. Október 12-én kiköt a Bahama-szigeteken, „felfedezi Amerikát”.

1708 – II. Rákóczi Ferenc seregei vereséget szenvednek az osztrák császári haderőtől Trencsén mellett.

1904 – Nagyszebenben megnyílik az első trolibuszüzem a történelmi Magyarország területén.

1948 – Tildy Zoltán után Szakasits Árpád lesz a Magyar Köztársasági elnöke.

1990 – Göncz Árpádot az országgyűlés a Magyar Köztársaság elnökévé választja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában