Fontos közösségépítő szerepet tölt be Pusztamérgesen az intézmény

2020.08.25. 14:44

Papírszínház és mozi a községi könyvtárban – Fotók

A helyi könyvtár fontos része egy település életének.

Munkatársunktól

Fotó: Móra-Net TV

A pusztamérgesi könyvtárban a könyveken, dokumentumokon kívül könyvtármozi szolgáltatással, könyvtárközi kölcsönzéssel, időszaki kiadványokkal és audiovizuális dokumentumokkal, valamint színes programokkal várják az olvasni vágyókat és az érdeklődőket.

Az önkormányzat még 2013-ban kötött együttműködési megállapodást a szegedi Somogyi-­könyvtárral. Könyvtárellátási szolgáltatásokat rendelt meg, ami azt jelenti, hogy évente négy alkalommal biztosítanak új könyveket és egyéb dokumentumokat a helyi könyvtár számára. A Somogyi-könyvtár egy másik szolgáltatásához 2017-ben kapcsolódtak. Ez a könyvtármozi szolgáltatás, amely által a Nemzeti Audiovizuális Archívum filmjei közül válogathatnak és vetíthetnek. Már 20 filmet vetítettek, a program népszerű a lakosok körében.

A könyvtárban nyáron sem állt meg az élet, az intézmény dolgozói papírszínházzal, kézműves-foglalkozásokkal és könyvtármozival várják az érdeklődőket, emellett olvasásnépszerűsítő és a közösség érdeklődésére számot tartó rendezvényeket bonyolítanak le, amellyel segítik és összetartják a település közösségi életét.

Mint Figura Károlyné, a könyvtár vezetője a Móra-Net TV-nek elmondta, folyamatosan figyeli a lehetőségeket, és igyekszik azokat a legjobban kihasználni, abból a célból, hogy minél többen látogassák a könyvtárat és részt vehessenek a közösségépítő programokon.

A szolgáltatási hely eMagyarország Pontként is üzemel, lehetőség van kis példányszámú nyomtatásra, fénymásolásra, illetve az infrastruktúra lehetővé teszi kis csoportos informatikai témájú tanfolyamok, előadások megtartását is. Emellett fiataloknak, időseknek kínál kreatív, a szabadidő kellemes eltöltését célzó foglalkozásokat, szakköröket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában