Pihenésüket segíti a szentesi önkormányzat

2020.08.03. 17:00

Pihenésre kaptak támogatást a szociális szférában dolgozók

A szociális szféra huszonnégy dolgozója vette át a rekreációs támogatást hétfő délelőtt a szentesi Városháza konferencia termében. Az elismerés kitalálói remélik, a legtöbben valóban pihenésre költik a 75 ezer forint jutalmat. 

T.Sz.

Fotó: Tábori Szilvia

Szabó Tiborné és Szatmári Nagy Mária a szentesi Gondozási Központ munkatársai, Mária már harminc éve dolgozik a szociális szféra intézményében. Kérdésünkre az átadó után azt mesélték: a kijárási korlátozáskor minden megváltozott körülöttük, át kellett szervezni munkájukat ahhoz, hogy az idősek megkapják az ellátást, többek között a szükséges gyógyszereket vagy az ebédet. Azt tapasztalták, hogy a személyes találkozások, a közös foglalkozások elmaradása és a bezártság miatt sokak fizikai és mentális állapota romlott. Az idős korosztály megviselte a megszokott társaságuk hiánya és az is, hogy a napi rutinjuk felborult. Át kellett őket segíteni ezen a nehéz időszakon – hangsúlyozták, majd hozzátették: mindketten megtisztelve érzik magukat és biztosak abban, pihenésre fordítják a támogatási összeget.

Agócs Lászlóné, a Szociális és Egészségügyi Bizottság elnöke a szentesi Városháza konferencia termében tartott tegnap délelőtti eseményen, az emléklapok átadásakor elmondta: az elmúlt évben létrehozott elismerés fontos az ágazatban dolgozóknak, a kijárási korlátozás a szociális szféra munkatársaira a korábbinál több terhet rótt. Szabó Zoltán Ferenc polgármester megemlíti, hogy a vírushelyzet kezdetén a szociális ellátórendszer szakemberei 4100 hatvanöt feletti lakost számoltak össze Szentesen Az ő gördülékeny ellátásukat kellett megszervezni és megoldani a kijárási korlátozáskor. A városban jól, kiszámíthatóan és magabiztosan működött a szociális háló, áthidalták a nehézségeket, az intézmények ellátták a feladatokat. Sok fejlesztést el kellett halasztani, vagy pénzeket átcsoportosítani, de ennek az elismerésnek a pénzügyi fedezetét, mindenki egyhangúan támogatta – tette hozzá.

A Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete Szociális és Egészségügyi Bizottsága által létrehozott elismerést az alábbi intézmények dolgozói közül huszonnégyen kapták meg: Szentes Város Önkormányzat Bölcsődéje, Szentesi Családsegítő Központ, Szentes Város Gondozási Központ, Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthon, Hajléktalan Segítő Központ, illetve Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal Szociális Iroda. Mint az kérdésünkre Fekete Csilla, a Szociális Iroda vezetője elmondta: bár az egész éves teljesítményt értékelik, a vírushelyzet, a kijárási korlátozással járó plusz terhek még nagyobb hangsúlyt adnak a most átadott díjaknak. Az érintett intézmények vezetői – szinkronban a szabályozásokkal – javasolták a támogatásra munkatársaikat, egyebek mellett az ott eltöltött idő, a vállalt feladat mennyisége és minősége alapján.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában