Helyi közélet

2020.08.05. 13:14

Zöld Nemzeti Bajnokok

A magyar kormány kiemelt célja a zöldgazdasághoz és -iparhoz kapcsolódó, növekedési potenciállal rendelkező feldolgozóipari vállalkozások technológiaváltást segítő fejlesztéseinek támogatása.

A megemelt, 7,3 milliárd forintos keretösszegű Zöld Nemzeti Bajnokok konstrukció esetén az előminősítésre jelentkezés határidejét – a vállalkozói visszajelzések alapján – a tervezetthez képest augusztus 14-ig meghosszabbítják.

– A koronavírus-járvány igazolta, hogy amit csak lehet, érdemes itthon gyártani, hiszen ezzel az önellátási képesség javítása mellett a hazai munkahelyeket és a magyar családok megélhetését támogatjuk – mondta György László.

Az államtitkár arra kérte a vállalkozásokat, ne mulasszák el az előminősítésre jelentkezést, az ugyanis a forráshoz jutás előfeltétele. Ennek első lépése egy regisztráció, amelyre a znb.ifka.hu oldalon van lehetőség. A Zöld Nemzeti Bajnokok kiírásra várhatóan augusztus 31-től lehet majd beadni a pályázatokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában