Ellenőrzés a fűtésszezon előtt

2020.09.15. 08:00

Elkezdték feltölteni a fűtési rendszereket

Elkezdte a fűtési rendszerek ellenőrzését a Szegedi Távfűtő Kft. Megnézik, hogy a társasházak fűtési rendszere fel van-e töltve. Azt kérik, hogy ebben az időszakban a radiátorok szabályzószelepeit teljesen nyissa ki mindenki.

S. Z.

Szeged, 20200914. Lassan beindítja a SZETÁV a fûtést a lakótelepeken. Képen: hõközpont és panelházak Felsõvároson. Fotó: Frank Yvette (FY), Délmagyarország

Forrás: Illusztráció

Fotó: Frank Yvette

Megjelentek a város központifűtéses társasházain a Szetáv felhívásai, amin azt írja a városi távfűtő cég, hogy feltöltik és nyomás alá helyezik a ház fűtési rendszerét. Egyben azt is kérik, hogy ha valamelyik lakásban fűtés-korszerűsítés, például radiátorcsere van éppen, akkor szóljanak róla a cég diszpécserszolgálatának, mert akkor nem tudják rendesen elvégezni a munkát. Egyébként pedig azt kérik, hogy ebben az időszakban a radiátorok szabályzószelepeit teljesen nyissa ki mindenki.

Kóbor Balázs, a Szetáv ügyvezető igazgatója elmondta, sokszor azt ta­­pasztalják, hogy nyáron a lakók az épület belső rendszerének javítása, karbantartása, esetleg a radiátor vagy radiátorszelep cseréje miatt leengedik a vizet a fűtési rendszerből. Erről pedig szólniuk kellene. Rá­­adásul rendszeresen előfordul, hogy a munkák elvégzése után a belső fűtési rendszert nem, vagy nem megfelelően töl­­tik fel. Ekkor ha városi szinten be is indítják a távfűtést, az adott házban nem lesz meleg.

Az épület belső rendszerének feltöltéséért egyébként fi­­zetni kell, amit az átalakítást végző felhasználónak kellene állnia. Azonban ha őt nem ta­lálják, akkor a házzal, azaz az összes lakóval fizettetik ki az árát, ami egy torony-tízemeletes esetében nagyjából ötvenezer forintot jelent.

A távfűtési rendszernek egyébként szeptember 15-e és május 15-e között rendelkezésre kell állnia, és a szolgáltató köteles a fűtést biztosítani a külső hőmérséklet függvényében. Ezért kezdik az ellenőrzéseket augusztus 20-a után és mennek végig az összes társasházon.

A fűtési időszakon belül a távfűtési szolgáltatást akkor kell megkezdeni, ha a napi átlaghőmérséklet 10 fok alá csökken, vagy két egymást követő napon át 12 fok alatt alakul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában