Összehangban léptek a lovaspályára

2020.09.20. 17:28

Fogathajtók versenyeztek Mindszenten

Negyvennyolc fogat érkezett a mindszenti lovaspálya szeptember 19-ei versenyére, ahol egyebek mellett egyes-, illetve póni kettesfogatok amatőr kategóriában futották az országos bajnokság döntőjét.

T.Sz.

Fotó: Tábori Szilvia

Csatordai Lajos, a Fogathajtó Verseny igazgatója a rendezvény másnapján kérdésünkre elmondta: jól sikerült a rendezvényük, és különösen büszke rá, hogy az elmúlt öt évben a Mindszenti Lovas Klub többször elnyerte már döntő megmérettetések rendezési jogát.

A huszonhárom éve működő egyesület az elmúlt tíz évben a fogathajtásra specializálódott. A Tisza természetes árterületén, a kemény talajon kialakított helyi pálya adottságai miatt kiemelkedően jó helyszín. Csartordai Lajos hozzátette: a fogathajtók kedvelik ezt a terepet, a három hektáron elterülő pálya jól felszerelt, a fás környezet pedig ideális az egész napos rendezvényekhez.

A mindszenti lovaspálya kemény talaját kedvelik a fogathajtók. . Fotó: Tábori Szilvia

Eredmények:

CAN-C egyesfogat, egyéniben bajnok Mikus László, az Abonyi Lovas Klub színeiben.

Csapatversenyen első helyen végzett Csongrád-Csanád megyéből Apró Virág, Gubacsi Szilárd és Posta Dávid.

CAN-C póni kettesfogattal egyéniben Endrődy Erik, a Jánossomorjáért LSE versenyzője a bajnok, illetve a Jász-Nagykun-Szolnok megyei csapat nyert, Kis Jánossal, Kis Márkkal és Rédei Ádám Imrével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában