Molnár Ferenc vígjátékával indul az évad

2020.09.23. 17:01

Speciális UV-csövekkel védekeznek a vírus ellen a Pinceszínházban

A Játék a kastélyban című szerelmi komédiával indítja évadát a Szegedi Pinceszínház pénteken. A bemutatók sora Pozsgai Zsolt Szeretlek Faust című drámájával, majd Karnyóné és Vitéz László történetével folytatódik. A vírus terjedése ellen speciális eszközzel veszi fel a harcot a társulat.

A Pinceszínház vezetősége az előadások előtt egyszer használatos szájmaszkot biztosít majd közönségének.

Fotó: Kuklis István

Mintegy félévnyi szünet után pénteken nyitja meg újra kapuit közönsége előtt a Szegedi Pinceszínház. A társulat gőzerővel készül az évad új bemutatóira.

Szerelmi komédia

A Pinceszínház március 16-án volt kénytelen a járványhelyzet miatt bezárni kapuit, éppen amikor Molnár Ferenc Játék a kastélyban című színdarabjának főpróbahetébe léptek volna. A próbákat júniusban folytatták, majd az elmúlt néhány napban fejezték be a produkció színpadra állítását. Az Aradi Kamaraszínház művészeti igazgatója, Tapasztó Ernő által rendezett, humorban és szerelmi kalamajkában bővelkedő előadás Kancsár Orsolya, a Pinceszínház igazgatója szerint új színt visz a teátrum arculatába.

– A Pinceszínházban a nézők közelsége miatt minden klasszikus darab máshogy hat. Mindemellett Tapasztó Ernő rendezése révén nem a klasszikus játékot játsszuk, hanem a második felvonás például úgy hat, mintha egy bábszínházba, egy marionett-szerű világba csöppennénk – fejtette ki.

Sűrű évad

Varga Bálint művészeti vezető elmondta, hogy októberben újabb premierrel készül a Pinceszínház, amelynek olvasópróbái már javában zajlanak. Az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapján mutatják majd be Pozsgai Zsolt Szeretlek Faust című drámáját Mindszenty József és Jávor Pál életéről. A pap és a színész sorsa a sopronkőhidai fegyházban fonódik össze. Ezeken kívül a Déryné Program Barangoló elnevezésű alprogramja keretében további két előadásra készülnek, amelyek bemutatóját november 13-án tartják majd: Karnyóné és Vitéz László történetét viszik színre, utóbbit a szokásoktól eltérően nem bábjáték formájában, hanem élőszereplőkkel.

A művészeti vezető hozzátette, a társulat az idei az évadban is repertoáron tartja korábbi sikerdarabjait, a Francia rúdugrást, az Advent a Hargitánt, a Veszedelmes viszonyokat és Az eastwicki boszorkányokat.

A Pinceszínház vezetősége az előadások előtt egyszer használatos szájmaszkot biztosít majd közönségének.
Fotó: Kuklis István

Speciális vírusvédelem

A járványügyi szabályozást betartva a Pinceszínház előadásai is kizárólag szájmaszkban megtekinthetőek a nézők számára – hívta fel a figyelmet a teátrum vezetősége.

Hozzátették, előadások előtt egyszer használatos maszkot biztosítanak majd a közönségnek, akiken a produkciók előtt testhőmérséklet mérést végeznek. Emellett gyakori fertőtlenítéssel, kézfertőtlenítők kihelyezésével, sőt speciális eszközökkel is védekeznek a vírus ellen.

– Speciális UV-csöveket vásároltunk a színházba, amelyek csírátlanítanak, tisztítják és fertőtlenítik a levegőt – közölte Varga Bálint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában