Napszínes

2020.09.10. 17:20

Utána! – kell egy kis móka

Köztudott, hogy a szárnyasok és a házőrzők nem ápolnak túl nagy barátságot egymással már évszázadok óta.

K. A. R.

Nagy volt a sietség a Tiszában szombaton.

Fotó: Török János

Ennek kellően jó példáját figyelhettük meg Szegeden a Huszár Mátyás rakpartról szombaton. A 11. Sárkányhajó Fesztiválra mentünk a fotós kollégámmal, amikor egy csobbanásra lettünk figyelmesek. Egy négylábú néző úgy döntött, ő is vízbe veti magát, viszont nem hajón. Egy darabig békésen úszkált a Tiszában, majd egyszer csak megpillantotta „ellenségeit”, a vadkacsá­kat.

Rögtön utánuk eredt, nem törődve azzal, hogy egyre mé­­lyebb a víz. A szárnyasok egy darabig játszadoztak vele, kérették magukat, majd egyszer csak zsupsz, az égbe repültek. Így a kutya csalódottan kénytelen volt gazdája többszöri felszólítására visszaevickélni a partra, és onnan figyelni a sárkányhajókkal versenyző csapatokat. Egy biztos, sokaknak mosolyt csalt az arcára, miközben hűsítő fürdőt vett és fogócskázott egyet.

Nagy volt a sietség a Tiszában szombaton.
Fotó: Török János

Ez a derűs kis történet látható tehát a mai képünkön, miután Török János kollégám sikeresen lencsevégre tudta kapni a négylábú akcióját a vízben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában