Azonban 250-en tudtak elhelyezkedni

2020.10.21. 13:59

A csongrádi foglalkoztatás helyzetén is nyomot hagyott a koronavírus

A térség foglalkoztatási helyzetéről, valamint a Csongrád, Szentes és Mindszent között két éve létrehozott együttműködés eredményeiről tárgyaltak munkáltatói konferencia keretein belül Csongrádon.

M. A.

Forrás: DM

A megbeszélésen elhangzott, ugyan a pandémiás helyzet okozta gazdasági visszaesés éreztette a hatását a foglalkoztatottsági adatokon, de a közös programnak köszönhetően egyre többen tudnak visszakerülni a munkaerőpiacra.

Bedő Tamás, Csongrád polgármestere a két éve működő foglalkoztatási paktummal kapcsolatban elmondta, előnye, hogy a forrásokat célzottan lehet eljuttatni, gyorsan, helyben tudnak reagálni az igényekre.

A munkaerőpiaci helyzetképről Németh Anna, a kormányhivatal Csongrádi Járási Hivatal foglalkoztatási osztályvezetője számolt be. Rámutatott, a koronavírus-járvány igencsak befolyásolta a csongrádi és a szentesi járás munkáltatóinak és munkavállalóinak életét: míg az elmúlt évtized jelentős részében nőtt a foglalkoztatottak száma és csökkent a munkanélküliség, addig az idei év első, második és harmadik negyedévében 27, illetve 26 százalékkal nőtt az álláskeresők száma a két járásban.

Németh Anna hozzátette, a foglalkoztatási paktum programjai, a képzések, a bérköltségi- és vállalkozóvá válási támogatások jelentősen hozzájárultak ahhoz, hogy csaknem 250-en tudtak elhelyezkedni a térségben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában