Valaki hibázhatott a városnál, ezért nem lesznek vívásórák

2020.10.30. 18:35

Az önkormányzat 20 milliós bevételtől esett el, amiből akár két utcát is felújíthattak volna

Súlyos fegyelmi következményt helyezett kilátásba Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, ha beigazolódik, hogy a város felelőssége, hogy nem született megállapodás a vásárhelyi tankerülettel a vívócentrum használatáról.

Kovács Erika

A stadionban atlétika órákat tartanak, hogy kihasználják az úszásra és vívásra kialakított dupla testnevelés órákat. ILLUSZTRÁCIÓ: KOVÁCS ERIKA

A városháza a gyorshírszolgálaton keresztül eddig másképp kommunikálta a történteket.

A covidra hivatkoztak

– A mai napon megbeszélésre érkezett a város és a HMSZ NZrt. vezetéséhez Felletár György vívómester. A megbeszélés oka a Hódmezővásárhelyi Tankerület azon döntése volt, hogy az úszás- és vívás­oktatás helyett, a Covidra hivatkozva, a stadionban tartanak mindennapos testnevelésórákat. (…) Nem tudni, hogy a döntés hátterében mi húzódik meg, de sajátos, hogy a hátrányosan érintett uszoda és vívócentrum a város üzemeltetésében van, míg a stadiont éppen július elsejével vette át a Horváth képviselő úr vezette klub, a HFC – számolt be október 20-án a polgármesteri hivatal gyorshírszolgálata. Az okokról nem kérdezték meg a tankerületet.

A stadionban atlétika órákat tartanak, hogy kihasználják az úszásra és vívásra kialakított dupla testnevelés órákat. ILLUSZTRÁCIÓ: KOVÁCS ERIKA

A vívás kérdése a legutóbbi közgyűlésen is szóba került.

Hiányzott az árajánlat

Báthoryné Licska Anikó megbízott tankerületi vezető kiemelte, Hódmezővásárhelyen országosan is egyedülálló programként évek óta vívásoktatáson is részt vesznek a 3. osztályosok.

– Ennek egyeztetését az új tanévre már nyár elején elkezdtük. Többször kezdeményeztünk tárgyalást írásban, szóban és minden fórumon, de augusztus végéig nem érkezett megfelelő, befogadható árajánlat a várostól. Így szeptemberben nem tudtuk elindítani a vívásoktatást – magyarázta.

A vívómester felmondott

A vívás 250 gyermeket érint, a vásárhelyi tankerület 20 millió forint forrást biztosított volna rá. Hogy a vírushelyzet miatt végül elmaradó úszásra és a vívásra kialakított dupla órákat jól hasznosítsák, ezért a stadion atlétikapályáját is használják év végéig azok az iskolák, amelyek számára ez gyalog elérhető. Ezért decemberig 5 millió forint használati díjat fizetnek a Hódmezővásárhelyi Futball Clubnak.

Márki-Zay Péter polgármester azt kérte, ha valóban kommunikációs akadály merült fel, szeretné tudni, ki hibázott. A polgármester súlyos felelősségre vonást helyezett kilátásba, mivel a város így 20 milliós bevételtől esett el, amiből két utcát is fel lehetett volna újítani. A válogatott sportolóként hazatérő Felletár György vívómester pedig felmondott és elköltözik a városból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában