Felnőttjátszótér épült

2020.10.24. 12:11

Felnőttjátszótér épült

Elkészült Ruzsa első felnőtt­játszótere. A Dózsa-parki tónál 6 kondigépet lehet kipróbálni.

Munkatársunktól

20201021 Ruzsa szabadtéri kondipark épült Ruzsán fotó: Kuklis István Délmagyarország DM KI

Fotó: Kuklis István

– Anyukám itt lakik az utca végén, itt szoktam elkerekezni. Egyik nap két család is itt tornázott, olyan jó volt látni őket – mondta Sánta Gizella, Ruzsa polgármestere, miközben a polgármesteri hivatal dolgozóinak jelentős része az eszközökkel ismerkedett.

Az első ruzsai felnőttjátszótér a Dózsa téren található, annak a tónak közelében, amiről már többször írtunk lapunkban. A Dózsa-parki tavat és környékét is hamar birtokba vették a helyiek. A környékén bográcsozó, sütögető helyet alakítottak ki és utcabútorokat helyeztek ki. A kitermelt földből a fiatalok kérését meghallgatva, BMX-dombokat építettek.

A község önkormányzata Mórahalommal közösen konzorciumban nyert meg egy pályázatot. A „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című felhívásra sikeresen pályázva mintegy 4 millió forintot nyertek, így elkészülhetett a Dózsa-parki tó környékén a település első felnőttjátszótere. A polgármester szerint az eszközökkel a mozgás sokkal változatosabb és élvezetesebb, számos izmot, izomcsoportot képesek megmozgatni a különféle gyakorlatok, az eszközök korszerűek, biztonságosak, de azokat mindenki saját felelősségre használhatja.

– A park kiegészítőjeként álmodtuk meg. Minden korosztály használhatja a hat eszköz valamelyikét, mert úgy válogattuk össze azokat, hogy minél több korosztály használni tudja. A masszázst az idősebbek, a körkörös mozgást végző vállat átmozgató gépet szintén az idősebbek élvezhetik, a saját súlyos eszközöket a fiatalabbak. Lesz még egy hinta is a gyerekeknek, és van még egy nagy tervünk, az ivókút – magyarázta a polgármester, majd felpattant az elliptikus trénerre, ami a síelésre emlékeztette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában