A bevételből óvodákat, iskolákat támogatnak

2020.10.06. 18:51

Könnyebb lesz megszabadulni a használt olajtól Szentesen

Partneri kapcsolatot alakít ki Szentes a Biotrans Kft.-vel, hogy egyszerre tegyék tisztábbá a környezetet és szerezzenek némi többletjövedelmet a városi iskolák, óvodák számára, jelentette be sajtótájékoztatóján Szabó Zoltán.

M.A.

Az óvodákat, iskolákat támogatná a leadott használt olaj után járó pénzből a polgármester.

Fotó: Majzik Attila

A város polgármestere hangsúlyozta, célkitűzésük, hogy minél jobb minőségű szennyvizet bocsájtsanak ki, valamint megóvják a település vízhálózatát az esetleges eltömődésektől, ezért a Biotrans Kft.-vel együttműködve biztosítanák, hogy minden választókerületben elérhető legyen egy-egy használt sütőolaj-leadási pont.

Mint Cserháti Lászlótól, a cég képviselőjétől megtudtuk, a „házhoz menő” lakossági használt sütőolaj-begyűjtési rendszer lényege, hogy a lakók zárt csomagolásban, például PET-palackban vagy befőttesüvegben, tehát „cseppmentesen” helyezhetik a gyűjtőbe a náluk keletkezett használt sütőolajat és sütőzsírt. Ez a cseppmentes technológia pedig kizárja, hogy az olaj beszennyezze a környezetet.

Az óvodákat, iskolákat támogatná a leadott használt olaj után járó pénzből a polgármester. Fotók: Majzik Attila

A gyűjtőcég ingyenesen telepíti és üríti majd az edényeket, sőt, az olaj kilogrammjáért huszonöt forintot ad. Szabó Zoltán polgármester elképzelése szerint a gyűjtőpontokat óvodák, iskolák közelében állítanák fel, így az ott leadott használt olajból származó bevétel az adott oktatási intézmény javára folyhatna be.

A sárga-kék kukák valószínűleg novemberben jelennek majd meg a szentesi utcákon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában