7 kisgyermek kapott

2020.10.18. 08:52

Közösen ültettek babafákat Nagylakon

T.A.P.

Fotó: Kovács Rozália

- Régi szép szokás volt, hogy a gyermek születésekor a szülők, vagy a nagyszülők egy facsemetét ültettek. A fa ugyanúgy gyökerezik a földben, ahogy a gyermek fejlődik a családban. Akkoriban a faültetésnek nem adtak nevet, manapság babafának hívjuk ezeket a csemetéket – mondta lapunknak Kolozsvári Rozália polgármester. Hozzátette, a facsemete elültetése egy életre szóló ajándék, hiszen ha a gyermekek felnőnek és elkerülnek a településről, a fa itt marad, és mindig hazavárja őket.

Hét nagylaki baba kapott facsemetét szombaton.Fotó: Kovács Rozália

Az Agrárminisztérium indította el a Településfásítási Programot, amelyre Nagylak önkormányzata is sikeresen pályázott. Az igényelt 10 darab gömb szivarfát, 10 darab ezüst hársat, és a 10 hegyi juhart a Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. biztosította számukra. A faültetésre meghívót kaptak a 2018. január 1. és 2020. szeptember 30. között született gyermekek és szüleik, a babafák ültetése hét gyermeket érintet a településen. A polgármester, a szülők, és a képviselő testületi tagok közösen ültették el a fákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában