Kihasználhatjuk a hosszú hétvégét

2020.10.21. 10:18

Ma elkezdődik a vénasszonyok nyara

A hátralévő hétköznapok igazi vénasszonyok nyarát idézik majd: péntekig sok napsütésre és 20 fok feletti nappali hőmérsékletre számíthatunk. A szokatlan melegnek a hét végén egy hidegfront vet majd véget.

Munkatársunktól

Szeged 2020.10.20. Dugonics tér meleg időjárás Fotó: Török JÁnos

Fotó: Török János

Október végén kapunk még egy kis ajándékot a természettől: bár már tegnap is szép, derűs időnk volt, mától újra 20 fok feletti nappali csúcsoknak és sok napsütésnek örülhetünk. Az ilyenkor már szokatlannak számító meleget az afrikai térségből nyomja térségünkbe egy ciklon. Ennek köszönhetően az éjszakai fagyok is megszűnnek, és bár hajnalonként már előfordulhat köd, 7-8 Celsius foknál a következő napokban nem lesz hidegebb.

Már tegnap is kellemes napsütésnek örülhettünk, mától viszont a hőmérséklet is a vénasszonyok nyarát idézi.
Fotó: Török János

A hosszú hétvégéből leginkább nemzeti ünnepünk napja tűnik minden szempontból ideálisnak, már ami az időjárást illeti. A szokatlan melegnek ugyanis előre láthatóan a szombati napon vet véget egy északnyugati hidegfront, amely aznap még csak 2-3 fokos visszaesést, a vasárnapi széllel azonban már hőérzetben is sokat számító lehűlést eredményez.

A hosszabb távú előrejelzés szerint a front gyorsan átvonul hazánkon, nyomában pedig teljesen átlagos október végi idő köszönt ránk, 14-16 fokos nappali hőmérsékletekkel, időnként csapadékkal. És bár az ennyire távoli előrejelzések még nagyon bizonytalanok, a hónap végére egy keményebb hidegfront érkezését jósolják. Halottak napján és mindenszentekkor ezen számítások alapján már inkább télies lesz az időjárásunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában