A festőművész és a polgármester munkája

2020.10.05. 15:29

Mesehősökkel díszítették az orvosi rendelőt

Zajlik az élet Maroslelén. Polgármester, festőművész, grafikustanuló és lelkes szülők egy emberként mozdultak az újabb munkára.

Tóth A. Péter

af

Fotó: Drimba Tibor

– Azért esett a választásunk Bogyóra és Babócára, mert ők közismert mesealakok, és nagyon szeretik őket a gyerekek. Olyan mesejeleneteket választottam, amik a levegőben játszódnak, például a léghajós és a madárháton repülő alakokat – mondta Sipos Edit festőművész.

Sipos Edit festőművész vezetésével szépült meg az orvosi rendelő.
Fotó: Drimba Tibor

Szívesen munkálkodnak

Drimba Tibor maroslelei polgármester a tettek embere. Lelkes önkéntesekkel spaklit, meszelőt ragadott, létrára mászott, és rendbe tette az orvosi rendelőt.

– Szöllősi József, Szöllősi Martin és jómagam végeztük a tisztasági festést. Gletteltünk és az alapot festettük a váróteremben. Erre festette Sipos Edit és lánya, Sipos Kira a hangulatos dekorációit. Mindenkinek szeretném megköszönni az önkéntes munkát, azoknak is, akik a takarításban jeleskedtek. Öröm volt együtt dolgozni azért, hogy a település lakosai egy megújult környezetben vegyék igénybe az egészségügyi ellátást – fogalmazott Drimba Tibor polgármester.

Festő és grafikus

Sipos Edit helyi festőművésznek korábban Algyőn is volt hasonló alkotása, akkor a gyermekorvosi rendelőt festette ki a bölcsődei dadusok segítségével. Lelén lányával, Sipos Kirával, a szegedi Vedres István Szakgimnázium grafikustanulójával közösen rajzolták és festették a mesehősöket.

– Művészakrillal és műgyanta alapú betonfestékkel dolgoztunk. Ezek száradás után vízhatlan felületet adnak. Nem elhanyagolható szempont, hiszen könnyen előfordul, hogy egy kisgyerek végigtapogatja a falat, ilyenkor vizes szivaccsal nyugodtan le lehet majd mosni.

Kivirultak a falak. Fotó: Drimba Tibor

Közösségi tervek

Két újabb minta kerül föl majd az orvosi szobába és a gyerekváróba, ezek ötletszinten már megszülettek. Az önkormányzat egy újabb pályázatot is megnyert: a bölcsőde felújítására, Edit vezetésével ennek a falfestményei is elkészülhetnek.

– Folytatjuk a közösségépítő alkalmak szervezését, a következő szülői gárda már alig várja a közös munkát. Ez a fajta hozzáállás számunkra egy szép örökség, amelyet szüleinktől kaptunk, és remélem tovább is tudjuk adni gyerekeinknek – hangsúlyozta Drimba Tibor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában