Töreki Annamária a legjobb húsz közé került

2020.10.07. 14:37

Nők Magyarországért Klub: nincs szegedi a díjazottak között

Bár két kategóriában is volt szegedi döntős, végül egyikük sem nyerte meg a Nők Magyarországért Klub fődíját. Töreki Annamária és Fábiánné Páger Anna ötszáz jelölt közül jutott a legjobb 20 közé, a közönségszavazáson azonban nem ők kapták a legtöbb voksot.

Munkatársunktól

20200907 Szeged Töreki Annamária pszichológus a Nők Magyarországért pályázaton az első 5-ben van. Fotó: Kuklis István KI Délmagyarország DM KI

Fotó: Kuklis István

Hétfőn adták át a Nők Magyarországért díjat Budapesten. Az elismerést azzal a céllal hozták létre, hogy olyan hölgyek munkáját tudják elismerni vele, akik a tavaszi ko­­­ronavírus-járvány idején a frontvonalban harcoltak, de nem kerültek reflektorfénybe. Ötszáz jelölt közül egy szakmai zsűri választotta ki azt a húszat, akiknek nevét közönségszavazásra bocsátották. Köztük két szegedinek is szoríthattunk: Töreki Annamáriá­nak, aki amellett, hogy a sze­­gedi SBO dolgozóinak szakpszichológusa, az alsóvárosi plébánián is dolgozik önkéntesként, illetve Fábiánné Páger Annának, a Szegedi S. O. S. Telefonos Lelki Elsősegély Szolgálat vezetőjének.

A jelöltekre több mint tizenkétezer voks érkezett. Sajnos nem a szegediek kapták a legtöbb szavazatot: egészségügyi kategóriában Fábián Barbara ápolónő, az oktatás világából Balatoni Katalin néptáncpedagógus, a szociális ellátás területéről Klenik Sándorné nyert, az egyéb kategóriában pedig a Pécsi Tudományegyetemhez tartozó Szentágothai János Ku­tatóközpont Virológiai Kutatócsoportjának női tagjai kapták a fődíjat, bruttó 5 millió forintot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában