A Tiszavirág című bábelőadást népszerűsítették

2020.10.03. 19:17

Óriás tiszavirág repült a Kárászon

A Kárász utcán reptette meg szombat délután Kiss Ágnes és társulata a Kövér Béla Bábszínház tiszavirág óriásbábját.

Munkatársunktól

Szeged 2020.10.03. óriási tiszavirág bábot vittek végig a Kövér Béla Bábszínház mûvészei a Kárász utcán fotó: Kuklis István Délmagyarország DM KI

Fotó: Kuklis István

Megreptették szombat délután a Kövér Béla Bábszínház tiszavirág óriásbábját a szegedi belvárosban. A kétemberes tiszavirág a Széchenyi, Klauzál és Dugonics tér útvonalon csalt mosolyt a járókelők és a gyerekek arcára, akik vidáman kísérték a jó kedvű bábosokat, akik a látvány mellett énekszóval szórakoztatták azt egyre szaporodó alkalmi közönséget. Izgalomból is kijutott, mert a Klauzál téren akkora volt a szél és a kereszthuzat, hogy felkapta a méretes tiszavirág egyik szárnyát.

A Kiss Ágnes igazgató és egy kollégája által mozgatott óriásbáb a Dugonics téren megpihent. A társulat vezetője itt felhívta a figyelmet arra, hogy a bábszínház teljesen biztonságos.

Nem mindennapi látvány volt az óriás Tiszavirág
Fotó: Kuklis István

Az évad első előadása vasárnap 11 órától tekinthető meg. A Tiszavirág című bábelőadás, Tombácz János szatymazi pásztorember két meséjéből készült. Meséi gyönyörűek, ám hosszúak, hömpölygőek, mint maga a szegedi csodás szőke folyónk a Tisza. De ahogy a folyó számtalanszor kiöntött, és meg kellett zabolázni, mederbe terelni, gátakat kellett felhúzni, hogy amit épít és táplál ne tudja elmosni, úgy a Tombácz meséket is meg kellett szelídíteni. Ha már a társulat megszelídítette, legyen az valóban szelídítés: szóljon a Tiszáról, a boszorkányszigetről, a tiszavirágokról és egy szerelemről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában