Helyi kultúra

2024.05.01. 14:00

Majális: ökörsütés, népi játékok, ugrálóvár és virsli Kisteleken - GALÉRIA

Imre Péter Géza

Fotó: Imre Péter

A kisteleki vásárteret május 1-én, szerdán nem a vásározók, az eladók és a vevők töltötték meg, a portéka, a kínált cikk pedig a mosoly és a jókedv volt a retrómajálison, amihez a családok csemetéikkel ingyen juthattak hozzá. A kapun belépve minden irányból ínycsiklandó illatokat hozott a lágy szellő, ami nem csoda, hiszen mintegy 30 csapat főzött, sütött finomságokat, például pörkölteket és kolbászokat. A Szeri Hagyományőrző Fogathajtó Egyesület felajánlásának köszönhetően ökör is sült, amit mindenki megkóstolhatott (nagyon finom volt!), aki kíváncsi volt az ízére, és ehhez nem kellett „ökörnek” lenni. Szintén az ő felajánlásuk volt a kocsikáztatás. 

A gyerekekre, a kisebbekre és nagyobbakra több kikapcsolódási lehetőség várt: ugrálóvár, népi játékok, köztük egy fonott kosarakból szerkesztett forgó, de népszerű volt az arcfestés, a párban füvön síelés is, míg a színpadon folyamatosan fellépők követték egymást, például vonatozásra csábítva az apróságokat. A tűzoltóautóra is sokan voltak kíváncsiak, a csizmadobó-verseny szintén több érdeklődőt, próbálkozót vonzott, és mosolyt csaltak az arcokra a kísérletek. A felnőttek veterán járműveket csodálva nosztalgiázhattak, köztük volt egy Trabant is, amelyből azért még az utakon is találkozhatunk pár példánnyal. A retróhangulatról talán legjobban a virsli gondoskodott, felidézve az ötvenes éveiben járók „sörvirslis” majálisait. Senki sem maradt éhen, mindenki jól érezte magát Kisteleken.

Akik kedvet kaptak a kikapcsolódáshoz, lazításhoz, még bátran elindulhatnak a kisteleki vásártérre, ahol estig programok sora várja a kiérkezőket, például a sörivóverseny, utána Kabai Alex jön magyar slágerekkel, majd a gyerekdiszkó, végül 18-tól 20 óráig térzene zárja a napot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában