Jövő hét végéig várják a középiskolásokat

2020.10.09. 19:30

Pályaválasztási napokat szerveztek az Agórában – Galéria

Huszonkét évvel ezelőtt az egykori Százszorszép Gyermekház indította el fővárosi példa alapján a pályaválasztási napokat Szegeden. Kezdetben a Mars tér, később a jégpálya, majd pedig az Ifjúsági Ház adott otthont a rendezvénynek, amely tavaly, a Szent-Györgyi Albert Agórába költözött.

Munkatársunktól

A kiállító középiskolák ma és jövő hét végén is várják a 7-8. osztályos diákokat és szüleiket.

Fotó: Frank Yvette

A járványhelyzet miatt idén iskolai keretek között nem volt lehetőség, hogy a diákok osztálylátogatások keretében vegyenek részt a térség középiskolai seregszemléjén, családi körben azonban szép számmal érkeztek az október 9-ei rendezvényre.

– A szokásos, nagy méretű pályaválasztási napok megrendezésére idén nem volt lehetőségünk. Azonban úgy tapasztaltam, hogy a diákok és szüleik részéről nagy az igény arra, hogy tájékozódhassanak. Ezért egy kisebb rendezvény megszervezése mellett döntöttünk, ahol az egészségbiztonsági szabályok jól betartathatók. A kiállítókat biztonságos távolságban helyeztük el egymástól, továbbá fontos szempont volt, hogy csak szegedi iskolákat hívtunk. A járványhelyzet miatt ugyanis nem akartuk túl nagy léptékűvé kiterjeszteni a kiállítást – fejtette ki Orbán Hédi, a Szent-Györgyi Albert Agóra igazgatója.

A kiállító iskolák képviselői ma 9 és 13 óra között várják a diákokat és szüleiket az Agórában. Bemutatkozik a Kőrösy József Közgazdasági és a Csonka János Technikum, a Baptista és a Tömörkény István Gimnázium és Technikum, a Móravárosi és a József Attila Szakképző Iskola, a Kiss Ferenc Erdészeti Technikum és a Kossuth Zsuzsanna Technikum és Szakképző Iskola.

A pályaválasztási napok a jövő hét végén folytatódnak. Pénteken 13 és 18 óra között, szombaton 9 és 13 óra között várják majd a középiskolák az érdeklődőket. A jövő heti kiállítók között szerepel a Vedres István Technikum, a Gábor Dénes Szakgimnázium, a Krúdy Gyula és a Mórahalmi Tóth János Szakképző Iskola, a Vasvári Pál Gazdasági és Informatikai, valamint a Szent Benedek Technikum, az Eötvös József Gimnázium, az SZTE Konfuciusz Intézet és a Fodor József Élelmiszeripari Szakképző Iskola.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában