Több tanítványa is sikereket ért el

2020.10.01. 14:05

Szilágyi Judit a Matematika Nagykövete lett

Tóth A. Péter

Fotó: Tóth A. Péter

– A tanári pálya lényege az együttgondolkodás és a közös munka szeretete, tisztelete. Fontos, hogy az osztályokkal, csoportokkal közösen gondolkodva fejlődünk, haladunk előre. A matematika tanításában is a szemléletformálás és a gondolkodás a legfontosabb, hogy egy kicsit a dolgok mögé is lássunk, de kézzelfoghatóvá, alkalmazhatóvá is tudjuk tenni a megszerzett tudást – fogalmazott Szilágyi Judit a makói gimnázium tanára.

A matematika–orosz szakosként végzett pedagógus immár huszonhét éve a Makói József Attila Gimnáziumban tanítja a matematikát. Néhány napja megkapta a szegedi egyetem díját, a Matematika Nagykövete kitüntetést.

Szilágyi Judit tanítványai sikereire a legbüszkébb.
Fotó: Tóth A. Péter

A Szegedi Tudományegyetem 2018-ban alapította a nagyköveti címet. A kiírás szerint az egyes tudományterületeken olyan középiskolai tanárok nyerhetik el a címet, akiknek tanítványai az utóbbi öt évben rendszeresen szerepeltek sikerrel az SZTE által szervezett versenyeken, és akik tanítványaikkal rendszeresen vesznek részt az egyetem által szervezett programokon.

Ilyen például a Kutatók Éjszakája, az Őszi és Tavaszi Kulturális Fesztivál, valamint az „Ugorj be hozzánk egy órára” programsorozat. Szilágyi Judit hangsúlyozta, mindezek mellett a pályázati tevékenység is sokat számít, amilyen például a József Attila Gimnázium által tavaly elnyert Kutatóiskola cím.

– Arra vagyok mindig a legbüszkébb, ha volt tanítványaim sikereiről értesülök. A nagyköveti cím átadásakor is annak örültem a legjobban, hogy a szintén aznap díjazott, kiemelkedő eredményt elért egyetemi hallgatók között is volt egykori tanítványom – hangsúlyozta a díjazott.

Szilágyi Judit október 6-án védi meg mesterprogramját, ha ez sikeres lesz, akkor jövőre a gimnáziumban szakköri tevékenységként elindul egy, a mesterséges intelligencia alapjainak középiskolában való tanítását célzó kurzus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában