Helyi közélet

2020.10.25. 10:03

Tanpályán gyakorolhatják a KRESZ-t az óvodások

Valóra vált a kíséri városrész egyik régi vágya: birtokba vehették az óvodások az elkészült közlekedési parkot. A hatvanas-hetvenes években már működött ilyen tanpálya a környéken, az új KRESZ-parkban a mai gyerekek is biztonságosan tanulhatják meg a közlekedés alapjait.

Majzik Attila

Játék és tanulás egyben – a gyerekek örömmel verték birtokba a tanpályát. Fotó: Nagy Zsolt

Fotó: Picasa

Száguldhatnak a kismotorok, futóbiciklik és rollerek a Kisérben – de természetesen csak az útburkolati jelek és közlekedési táblák „szigorú” betartása mellett. A gyerekeknek a Szentesi Központi Óvoda Árpád Utcai és Farkas Antal Utcai Tagóvoda előtti részen épült KRESZ-pálya, ahol a kicsik játék közben ismerhetik a közlekedési szabályokat. A parkban minden megtalálható, ami az „igazi” közlekedésben várhat rájuk: a gyerekekre méretezett utak mellett közlekedési táblák jelzik a szabályokat, hol kelhetnek át az úttesten, melyik helyen kinek van elsőbbsége, illetve hogyan használják a körfogalmat és merre lehet kanyarodni.

Játék és tanulás egyben – a gyerekek örömmel verték birtokba a tanpályát. Fotó: Nagy Zsolt

A tanpálya átadásán Árgyellán Mihályné, az óvoda vezetője elmondta, a tanpálya felépítése már hosszú évek óta álma az óvodának. Mint az óvodavezető felidézte, az 1900-as évek második felében már volt a környéken egy közlekedési pálya, ahol lábbal hajtós kisautókkal lehetett közlekedni. Hét éve dolgoztak azon, hogy ezt az élményt a mai gyerekek is átélhessék, ezzel együtt elsajátítva a közlekedési szabályok alapjait is.

A Városellátó Nonprofit Kft. munkatársai által az óda előtt elkészített, 87 méter hosszú, több mint harminc táblával és egy körforgalommal felszerelt KRESZ-park az út irányában zárható, így a gyerekek biztonságban tudnak játszani és közlekedni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában