Sándorfalván zárják a hivatal kapuit – A szegedi belvárosi moziban gyakrabban szellőztetnek

2020.10.05. 10:00

Újabb szűrősátrat állítottak fel

Sándorfalván úgy döntöttek, hogy kulcsra zárva kell tartani a Szabadság téri hivatal kapuit. Az ügyfelek csengetés után mehetnek be az épületbe. Szegeden a belvárosi moziban pedig nagyobb szüneteket tartanak az előadások között.

Munkatársunktól

Fotó: Torok Janos

Elindul lassan a jégkorcsolyaszezon Szegeden, a Városi Műjégpályán, természetesen a járvány idejére érvényes szabályokkal. Azt közölték, hogy azok, akiknek koronavírus-tünetei vannak, semmiképpen ne menjenek az intézménybe. Ahol a sportoláson kívül, a közös helyiségekben kötelező a szájat és orrot eltakaró maszk használata, és lehetőleg a 1,5 méter távolság tartása.

Az Anna Fürdő Gyógyászati részlegén pedig telefonon lehet információkat kérni és esetleg időpontot módosítani, vagy lemondani a kezelést. Hétköznapokon 7 és 17 óra között tehetik meg a +36 20 415 32 43 telefonszámon.

Újabb előszűrősátrat állított fel a Magyar Vöröskereszt Csongrád megyei szervezete, most a szegedi Újklinika bejáratánál. Ez már a harmadik ilyen a Gyermekklinika és a MÁV Rendelő után. Ez azért fontos, mert a sátrakban végzik az intézménybe való bejutáshoz elengedhetetlen előszűrést – mondta a Délmagyarországnak Sasvári Krisztina, a megyei vöröskereszt igazgatója. A sátor telepítésében a Szegedi Önkéntes Tűzoltó és Mentőegyesület és a Szegedi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság is segített.

A szegedi Belvárosi moziban októbertől nagyobb szüneteket hagynak az előadások között, hogy a mozitermek jól átszellőzhessenek, s ezzel is csökkentsük a fertőzés kockázatát – közölték a közösségi oldalukon.

Sándorfalván úgy döntöttek, hogy kulcsra zárva kell tartani a Szabadság téri hivatal kapuit. Az ügyfelek csengetés után mehetnek be az épületbe. Ha egy dolgozónak kint akad dolga, akkor is be kell zárnia a kapukat. Az épületben egyébként munkaidőben óránként fertőtlenítik a kilincseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában