Lengyel ajándék

2020.11.14. 17:53

Aranyozott korona érkezett Pitvarosra

Lengyelországból érkezett a pitvarosi Nagyboldogasszony-­szobor koronája. A fából készült alkotást Streit Gábor restau­rálta.

Kovács Erika

Kasuba Róbert megmutatta a koronát, ami akkor kerül a szobor fejére, amikor visszahelyezik a felújított templomba.

Fotó: Kovács Erika

A szobor a templomfel­újí­­tás után kerül vissza eredeti helyére, akkor teszik a fejére a koronát.

– Templomunk Nagyboldogasszonyról kapta a ne­­vét. A szobor közel 150 éves, nagy értéket képvisel – tudtuk meg Kasuba Róberttől, a templom plébánosától. A szobor helye a főoltáron van.

Kasuba Róbert megmutatta a koronát, ami akkor kerül a szobor fejére, amikor visszahelyezik a felújított templomba. Fotó: Kovács Erika

– Szűz Máriát ki­­rálynőként is szoktuk aposztrofálni. A mi Mária-szobrunknak eddig csak egy mirtuszkoszorúja volt, ami selyemvirágokból készült és már nagyon elhasználódott. A restaurált szoborhoz jobban illik a korona, amit Lengyelországban gyártottak, és a napokban érkezett meg. A korona rézből készült, 24 karátos arannyal futtatták, apró kövek díszítik. A fatimai kegyszobor koronájához hasonlít – mondta az atya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában