csak a polgármesteren múlik

2020.11.30. 12:27

Bezárnák a Cserepes sori piacot

Bezáratná jövő január végétől a Cserepes sori piacot az önkormányzat, legalábbis ez derül ki a közgyűlés Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottságához benyújtott előterjesztésből.

Munkatársunktól

20200512 Szeged Újra nyitják a Cserepes sori piacot, ami jelenleg zárva tart a Koronavírus-járvány miatt. Fotó: Karnok Csaba KC Délmagyarország DM

Fotó: Karnok Csaba

Az ötlet Rácz Attila, a piac mostani vezetőjének a fejéből pattant ki. Azzal indokolja, hogy a Cserepes soron jelenleg mindössze 34 bérlő van, és közülük is többen felmondtak az év végével.

Szerinte a piac veszteségesen működik. Az előterjesztésben azt is írják, hogy a piac környékén nyílt szupermarketek is befolyással vannak a piac forgalmára, már inkább oda mennek vásárolni az emberek.

A rendkívüli jogrend miatt az előterjesztésről Botka László polgármester egy személyben dönthet. Ha elfogadja a javaslatot, a piac 2021. január 31-én bezár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában