Komoly károkat okoztak a viharok

2020.11.16. 13:36

Komoly károkat okoztak a viharok

A szegedi önkormányzat még 2018 októberében nyert 1 milliárd 50 millió forintot a belterületi csapadékvíz elvezetésének harmadik és negyedik ütemére. Az uniós forrásból Újszegeden és Kiskundorozsmán is fejlesztenek, az utóbbi városrészben november végén el is kezdődik a munkavégzés.

K. A. R.

20201114 Szeged Indul a csapadékvíz elvezetési projekt Kiskundorozsmán.. Fotó: Frank Yvette FY Délmagyarország Képen: víztározó.

Fotó: Frank Yvette

Mihálffy Béla önkormányzati képviselő ugyanis arról tájékoztatta lapunkat, hogy megtörtént a munkaterület átadása a kivitelezést végző két cég számára, így hónapokon belül orvosolják a több évtizedes problémát Kiskundorozsmán. A hirtelen lezúduló eső és a belvíz sokszor komoly károkat okozott az ingatlanokban, mert nem volt hová lefolynia a víznek.

Megtudtuk, mintegy 400 millió forintból a Széchenyi István, a Zalán, a Kút, a Nap, a Széna, a Ballada, a Palóc, a Majális és a Rigómező utcákban újítják fel a vízelvezetőket, valamint 43 víznyelő rácsos aknát is kihelyeznek. Továbbá megtörténik a bánomkerti csapadékvíz-főgyűjtőcsatorna kapacitásnövelése és rekonstrukciója is a Negyvennyolcas utca és a Basahíd utca között.

A képviselő hozzátette, súlyos hiányosságok voltak a csapadékvíz elvezetésében eddig Kiskundorozsmán, azonban a mostani munkálatok jelentősen javítják a helyzetet. Korábban már több ütemben megoldották más utcákban az elvezetést, és víztározó is épült a temető mellett. Most ezt a megkezdett munkát folytatják a Terület- és településfejlesztési operatív programban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában