tudás, testi-lelki felkészülés, gyakorlati ismeretek

2020.11.04. 16:14

Mintegy 200 diákkal indult a második tanév az SZTE Junior Akadémián

Az emelt szintű érettségire felkészítő tanfolyamokon részt vevő diákok száma ezzel több mint háromszorosára emelkedett 2019-hez képest. Nemcsak emiatt mozgalmas az ősz az akadémiánál: az ösztöndíj elbírálások után különböző workshopokkal folytatódik a tanév.

delmagyar.hu

20201026 Szeged Szegedi Tudományegyetem helyett Szent-Györgyi Albert nevét viselné a helyi univerzitás. Képen: Rektori hivatal épülete Szent-Györgyi Albert szobrával a Dugonics téren. Fotó: Frank Yvette FY Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

Egyre többen ismerik fel az SZTE Junior Akadémia továbbtanulást segítő lehetőségeit: a 2020-2021. tanévben több mint háromszorosára emelkedett az emelt szintű érettségi felkészítőre jelentkező diákok száma.

– A képzések népszerűségét a kiváló tanárok, az egyetemi támogatású tandíjkedvezmények illetve a tantermi és online órák közötti választási lehetőség adja. Utóbbinak köszönhetően az ország számos pontjáról van diákunk – így például Budapestről, Nyíregyházáról, Hatvanról, Balassagyarmatról is jelentkeztek, de jelentős a vajdasági hallgatók száma is. Bízunk benne, hogy sokan közülük SZTE-s hallgatók lesznek, hiszen számos lehetőség vár rájuk Szegeden, pláne egykori Junior Akadémiás diákként – mondta Újvári Edit, az SZTE Junior Akadémia igazgatója.

Az SZTE Junior Akadémia célja, hogy a diákok a lehető legtöbbet hozhassák ki magukból profi szakemberek segítségével, miközben nemcsak tudásuk bővül, hanem testi-lelki felkészültségüket is erősíthetik, gyakorlati ismereteket szerezhetnek. Ezért a november a workshopok hónapja az egyetemi egységnél. Indul például beszédfejlesztő tréning angol nyelven Fischer Mónika vezetésével, de Seres János tanácsadó szakpszichológus önismereti foglalkozásaira, a Magyar Imitációs Egyesület elsősegélynyújtó workshopjára vagy Kemény Zsanett koncentráció fejlesztő és relaxációs technikákat átadó jógafoglalkozásra is jelentkezhetnek a középiskolások és egyetemisták. Emellett továbbra is a fiatalok rendelkezésére áll az ingyenes online pályaválasztási tanácsadás, amelyet az SZTE Karrier Iroda együttműködésével valósít meg az akadémia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában