időjárás

2020.11.27. 06:22

Ónos szitálás is előfordulhat

delmagyar.hu

20201121 Lovasberény Illusztráció Elérkezett az idei ősz első fagyos reggele. A képen: Zúzmarás levelek, virágok Fotó: Pesti Tamás PT Fejér Megyei Hírlap

Forrás: Fejér Megyei Hírlap

Fotó: Pesti Tamás

Pénteken országszerte folytatódik a borongós, szürke idő, emellett gyenge lesz a légmozgás. Szitálás, reggel ónos szitálás előfordulhat. Hajnalban -4, +3, napközben 0-5 fok valószínű.

Nem érkezik front – olvasható az időkép.hu-n.

Névnapok: Virgil, Amina, Hilka, Jakab, Jákó, Jákob, Jakus, Leonarda, Virgília.

Ezen a napon történt

  • 1328 – Károly Róbert városi kiváltságlevelet adományoz Körmöcbánya településnek.
  • 1842 – Széchenyi István gróf akadémiai beszédében arra figyelmeztet, hogy a magyar nyelv erőszakos terjesztése a kisebbségek között komoly veszélyekkel járhat.
  • 1895 – Alfred Nobel végrendeletébe foglalja a Nobel-díj alapítását.
  • 1972 – Leonyid Iljics Brezsnyev villámlátogatásra érkezik Magyarországra, a tököli szovjet katonai reptéren váratlanul száll le. Elindulása után csak az esti órákban értesítették Kádár Jánost erről a szovjetek, és arra kérték, hogy menjen ki Tökölre. A tárgyalásokon Brezsnyev listát nyújtott át Kádár Jánosnak, amelyen a magyar reform olyan vezető egyéniségeinek nevei szerepeltek, akiknek távozását a szovjet vezetés kéri az MSZMP-től. Kádár állítólag így szólt: „egy név hiányzik a listáról, az enyém”.
  • 1987 – A magyar kormány dönt a világútlevél bevezetéséről (életbe lép: 1988. január 1-jén)
  • 2007 – Mihail Gorbacsov egykori szovjet vezető elnökletével tartja ülését Budapesten a Világpolitikai Fórum.
  • 2009 – Robbantás történt a Szentpétervár – Moszkva között közlekedő Nyevszkij expresszen. A terrortámadásnak 39 halottja és 95 sebesültje volt.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában