Zólyomi Norbertet köszöntötték

2020.11.15. 18:03

Pápai áldásban részesült születésnapján a szegedi sajtóapostol – Galéria

Nem éppen átlagos szentmise volt vasárnap, a Tátra téri templomban. 50 éves lett ugyanis az egyházközség sajtóapostola, akinek meglepetés köszöntővel készültek. Megdöbbenten fogadta az elismerő szavakat, valamint Ferenc pápa áldását.

Kiss Anna

Szeged, 50 éves lett Zólyomi Norbert, a szentmisén lepték meg a hívek.. 50 éves Zólyomi Norbert sajtó apostol köszöntése és elsõáldozás a Tátra téri templomban.Fotó: Frank Yvette (FY), Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

A kézzel másolt Biblia és a Hangos Biblia elkészítése, digitalizálása, a Szőlőfürt című plébániai újság szerkesztése, a tarjánvárosi plébánia honlapjának és közösségi oldalának létrehozása, kezelése, kirándulások szervezése, az egyházi események fotózása – mind-mind Zólyomi Norbert nevéhez fűződik Tarjánban.

A sajtóapostol 50 évvel ezelőtt, november 16-án született Kunhegyesen. Születésnapja alkalmából november 15-én, vasárnap a szentmise végén meglepetés ünnepséggel köszöntötték fel a Szent Gellért templom hívei, sőt, Ferenc pápa áldásában is részesült. A Rómából érkezett sorokat az egyházközség képviselő-testületének elnöke olvasta fel.

Zólyomi Norbert elmondta, szívesen és örömmel szolgál a plébánián 1993 óta sajtóapostolként, ami által sok területbe be tud kapcsolódni. Hozzátette, nagyon megdöbbentette a köszöntés, ugyanakkor továbbra is szeretne a tarjáni közösség része lenni, valamint ezen a területen dolgozni, hiszen ebben a hivatásban érzi teljesnek magát. Úgy véli, küldetése nem csupán kateketikai, egész személyiségével szeretné hirdetni az örömhírt, minden helyzetben szeretné megmutatni hitét.

Benyik György plébánostól megtudtuk, Zólyomi Norbert már 1998-ban bekapcsolódott a plébániai hitoktatásba, ekkor a Makkosházi Általános Iskolában, majd a következő évben már a plébánia közösségi házában tartott hittanórát általános iskolásoknak. Később óvodai csoportot is vállalt. A gyerekek minden csoportjában szívesen fogadták tanítását. Sikereit látva, a hitoktatásra 2006-tól napjainkig hivatalos megbízást is kapott a Szeged-Csanádi Egyházmegyétől. Ma már a plébánia főállású hitoktatója, van csoportja a közösségi házban és a Bonifert Domonkos Általános Iskolában is.

Elkötelezetten és nagy szeretettel készíti fel minden évben a hittanos fiatalokat az elsőáldozásra és a bérmálkozásra Szögi Ildikó tanártársával együtt. Szintén közösen tervezik és szervezik meg a nyári hittan táborokat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában