Szeged

2020.11.23. 12:59

Új intézkedéseket vezettek be a Szegedi Tudományegyetemen

Az új koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében, tekintettel az új jogszabályokra és korlátozásokra, az SZTE új intézkedéseket vezetett be minden egyetemi polgára számára.

delmagyar.hu

20201026 Szeged Szegedi Tudományegyetem helyett Szent-Györgyi Albert nevét viselné a helyi univerzitás. Képen: Rektori hivatal épülete Szent-Györgyi Albert szobrával a Dugonics téren. Fotó: Frank Yvette FY Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

 

Az új koronavírus okozta járvány terjedésének megelőzése, az egyetemi polgárok élet-, egészség-, személyi, vagyon- és jogbiztonságának védelme, a felsőoktatási képzés folyamatosságának és az intézményi működés stabilitásának biztosítása érdekében – összhangban a 2020. évi CIX. törvénnyel, a 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelettel és a fenntartó által kiadott ajánlásokkal – a Szegedi Tudományegyetemen vezetése az alábbi új intézkedések bevezetéséről döntött:

 

Tájékoztatjuk továbbá, hogy a térítésmentes PCR szűréseket kizárólag azon egészségügyi szakokon tanuló hallgatóink részére tudjuk a továbbiakban biztosítani, akiknek az egyetemi tanulmányai folytatásához, a gyakorlataikon való részvételhez szükséges annak az elvégzése.

Külföldre történő utazás esetén a fogadóállam által a belépnél elvárt PCR tesztet, illetve a Magyarországra történő visszatéréskor a kötelező járványügyi karantén lerövidítésére elvégezhető PCR tesztet az utazónak saját magának kell megszerveznie és finanszíroznia, az Egyetem nem tud ezekben az esetekben térítésmentes PCR tesztelést biztosítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában