Az újratervezés a kamarában

2020.11.18. 09:09

Vállalkozói nap: Hajós András és Gellért Ákos a csapatmunkáról és a kockázatvállalásról

Az online térben, de változatlan céllal várta közönségét kedden a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, immár IV. Vállalkozói Napjára. A program idén a Vállalkozás művészete címet kapta: a kultúrában, a zene- és szórakoztatóiparban használt gyakorlatokból, kreatív megoldásokból merítettek ösztönzést az olyan helyzetek megoldására, mint amiket a járvány hozott.

Kovács András

A köszöntők után Rab Árpád jövő- és trendkutató, a Budapesti Corvinus Egyetem docense a digitális kultúra fogalmáról, a technológiai evolúcióról és a koronavírus hatásairól beszélt egy igazán színes, érdekfeszítő előadáson. Az ezt követő kerekasztal moderátora, Prónay Szabolcs, az SZTE egyetemi docense olyan kérdésekre kereste a választ vendégeivel, hogy milyen problémamegoldási eszközökkel élnek és honnan merítenek ehhez ihletet? Ebben Gyimesi László, a Mystic Nails Hungary Kft. ügyvezetője, Hegedűs Anita, a Móra Ferenc Múzeum PR-referense és Pataki Gergely, a Csillag Autósiskola kommunikációs vezetője volt a beszélgetőtársa.

A mindig népszerű programpont, a Jam Session idei kulcsszavai a kreativitás, a csapatmunka, a hibákból való tanulás és a kockázatvállalás voltak. Palotás Sándornak, a Déli-Farm ügyvezetőjének, a kamara alelnökének kérdéseire Hajós András zenész, műsorvezető, a Dalfutár című műsor ötletgazdája, producere és Gellért Ákos, a szegedi Naturtex Kft. ügyvezetője, a kamara ipari alelnöke válaszoltak.

Kiderült, hogyan reagál a váratlan helyzetekre, milyen döntéshozatali eszközökkel él, mennyire erőssége a csapatmunka egy a kulturális- és szórakoztatóiparból érkező népszerű művésznek, illetve egy több mint 30 éve működő, mecénás szerepet is vállaló szegedi cég vezetőjének.

Beszéltek a casting, illetve az állásinterjúk fontosságáról, ezeknek a sikerén nagyon sok múlik. Szóba került az újratervezés fontossága, és ez a járványhelyzetben még élesebb.

– Bő tíz éve volt a világgazdasági válság, de ilyenre nem volt példa, hogy az egyik napról a másikra ekkora változás történjen. A sírás nem visz előre, a nehézségeket mindenkinek meg kell oldania – mondta Gellért Ákos.

– Mi szabadabban és gyorsabban tudunk reagálni, befékezünk, visszaadjuk a bérelt kamerákat stb. Alkalmazkodni kell az új helyzethez, például több kisebb szponzort kell bele­préselni ugyanabba az időbe – fogalmazott Hajós András.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában