közelebb hozzák a szakmát

2020.12.15. 17:15

Csavaros sakkfigurákat készítettek a Csonkában

Csavaros ötlet. A figurákat csavarokból, a sakktáblát csempéből alkották a diákok és tanáraik. A Szegedi SZC Csonka János Technikumának oktatói élménypedagógiai módszerekkel hozzák közelebb a szakmákat a gyerekekhez.

Tóth A. Péter

Szeged – 2020.12.15. A Szegedi SZC Csonka János Technikum tanulói csavarsakkot készítettek, amit átadtak a Rappai Csavar Kft-nél a támogatóknak. Képen: Rappai Attila, Döbrentei Dániel és Nagy Máté. Fotó: Karnok Csaba (KC) – Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

Az ötlet Lakos László tanár úrtól jött, az ő vezetésével – és több kolléga alkotó közreműködésével – készítették el a figurákat és a sakktáblát a lelkes diákok.

– Orientációs osztályunk gyakorlati foglalkozásain a gyerekek több szakma alapjaival ismerkednek, belekóstolhatnak különféle szakterületek mesterfogásaiba. Azt tapasztaltuk, hogy később, ennek a tudásnak a birtokában könnyebben tudnak dönteni saját szakmájukat illetően – mondta lapunknak Lakos László, a Szegedi SZC Csonka János Technikum tanára.

Két sakk készletet készítettek, az egyiket ünnepélyes keretek között átadták a támogató cégnek, a másikat az iskolában őrzik. Fotó: Karnok Csaba

Hozzátette, a tanév során projektekben dolgoznak, készítettek már a tanulókkal madáretetőt, gipsz öntvényeke, és robotlegót is.

Céljuk, hogy az érdekes és hasznos tevékenységekkel élményeket szerezhessenek a diákok.

A Rappai Csavar Kft. egy nagy doboz csavart adományozott a projekthez. A gyerekek ezekből vágták, szerelték és hegesztették az M12-es csavarokat. A figurákat fekete és metál ezüst színekkel lefújták, a sakktábla mezőit pedig fali csempékből vágták ki. Lakos László megemlítette, hogy lehetne akár M36-os csavarokból is csinálni figurákat, akkor 2,5 kilót nyomna minden egyes darab.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában