Helyi közélet

2020.12.07. 16:26

Klímabarát Díjat kapott Szeged

A Klímabarát Települések Szövetsége hagyományteremtő szándékkal hozta létre 2020-ban a Klímabarát Díjat.

F. J.

20200401 Szeged Napelemes beruházások a megyében. Képen: napelemes rendszer a Szamos utca egyik panel sorház tetején. Fotó: Frank Yvette FY Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

A szövetség tagjai között találni pár száz fős falvakat, kistelepüléseket, fővárosi kerületeket és megyei jogú városokat is az ország minden részéről, a Kárpát-medence magyarlakta vidékeiről. A bírálóbizottság négy kategóriában – fővárosi kerületek, megyei jogú városok, kis- és középvárosok, községek – hirdetett eredményt. A megyei jogú városok kategóriában első helyezést ért el Szeged és Kaposvár.

A nyerteseknek járó oklevelet, beltéri díjat és kültéri plakettet a járványhelyzet függvényében 2021 második negyedévében tervezik átadni, ünnepélyes konferencia keretében. A pályázati kiírásnak megfelelően minden díjazottnak két fődíjat ajánlanak fel: egy promóciós videót, amelynek keretében a díjazott önkormányzat klímavédelmi tevékenységeit mutatják be, illetve 10 óra szakértői tanácsadást biztosítanak.

A közelmúltban Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester sajtótájékoztatón elmondta: Szeged csaknem 20 éve hajt végre klímabarát intézkedéseket. A szegedi önkormányzat 2018-ban fogadta el fenntartható energia- és klímastratégia-tervét, amelynek célja, hogy 2030-ra 40 százalékkal csökkentsék a város károsanyag-kibocsátását. Szeged klímatervét feltöltötték a Csemete Egyesület internetes oldalára is, ahol december 6-áig a lakosság is véleményezhette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában