Helyi közélet

2020.12.08. 13:27

Már a hónap közepére meglesz a műszaki átadás

I. P.

Fotó: Imre Péter

– December 14-ig lezajlik a teljes műszaki átadás-átvétel – újságolta Farkas Kinga, a kisteleki piacbővítés projektügyintézője. A meglévő piaccsarnok szomszédságában alakítottak ki két hűtőkamrás üzlethelyiséget, 36 négyzetméteren fedett elárusítóhelyeket, közlekedőrészeket, parkolókat, kerékpártárolókat, és az üzletekhez kapcsolódva raktározási és csomagolási le­hetősége is lesz a kereskedőknek. Az eszközbeszerzésekből is csak a bolti pultok és egy íróasztal van hátra.

A projekt 2018. március 1-jén indult a tervezéssel, papírmunkával, a közbeszerzés kiírásával, a tényleges munkák pár hónapja kezdődtek. Az önkormányzatnak 3 éve volt arra, hogy lezárja a beruházást, így a végleges határidő 2021. február 22-e. Farkas Kinga azt is elmondta, hogy az átadást-átvételt követően 2 hónapjuk lesz arra, hogy beszerezzék a működtetéshez szükséges ok­­mányokat, például a használatbavételi engedélyt, így várhatóan a fenti februári időponttól az eladók és vásárlók is birtokba vehetik az új létesítményt, hivatalos nevén az agrárlogisztikai centrumot. A beruházásra több mint 115 millió forintot nyert Kistelek, saját forrásból mindössze 1 milliót kellett biztosítania az önkormányzatnak.

– A két üzlet közül az egyikben alakítjuk ki a helyi értékek boltját, a másik is hasonló lesz, mert arról folynak a tárgyalások, hogy a csengelei kóser vágóhíd árulná ott a termékeit – közölte Farkas Kinga. Hozzátette, hogy az üzletekben Csongrád-Csanád megyei, illetve Kistelek 40 kilométeres körzetéből – ebbe már Bács-Kiskun megye egy része is beletartozik – árulnak majd portékákat, terményeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában