Mórahalom

2020.12.29. 16:41

Filmet forgattak Rózsa Sándorról

Ma mutatják be a Móra-Net televízió műsorán a Rózsa Sándorról készült játékfilmet. A Nemzeti Lovas Színház először Mórahalmon adta elő a Rózsa Sándor, az alföldi betyár című zenés darabját.

Munkatársunktól

Mórahalom - 2020.06.23. A lovas színház egyik produkciójáról játékfilmet készít a Móra Net TV Képen: Szécsi Gábor operatőr Fotó: Karnok Csaba (KC) – Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

A közönségkedvenccé vált produkció, a Patkó Lovas és Szabadtéri Színház egyik népszerű darabja té­­véjáték formájában látható a Monitorpresszó december 29-i, mai adásában. A zenés darab megszületését a betyárvezér szülőföldje, a Homokhátság és az itt róla élő legendák inspirálták.

Az Emberi Erőforrások Mi­nisztériuma tavaly írt ki egy pályázatot televíziós játékfilm készítésére, amire sikeresen pá­lyázott a televízió. Pintér Tibor Nemzeti Lovas Színházának feldolgozása, a Rózsa Sándor, az alföldi betyár alapján már az év elején nekikezdtek a munkának. Pintér lapunknak elmesélte, a nyári felvételen az elemekkel is meg kellett küzdeniük, de a kihívások tovább erősítették a csapatot, a profi színészek és a kitartó stáb nem hátrált meg. A nyári munkát pára, zápor, szél és vihar is nehezítette.

Szécsi Gábor operatőr munka közben. Fotó: Karnok Csaba

Duka Félix, a Móra-Net Tv főszerkesztője és a játékfilm rendezője korábban úgy fogalmazott, nagy megtiszteltetés volt számukra a munka, mert ilyen nagy vállalkozásba még nem fogtak korábban.

Eddig tizenhat településen voltunk láthatók, ezzel a filmmel országos szinten is bemutatkozunk. Reméljük, megállja majd a helyét a filmünk, és minél több helyre eljut a lovas színház és Mórahalom híre

– tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában