Fertőtlenítőszer-ellátásban nagyágyú

2020.12.19. 13:39

Több milliárdos fejlesztés várható a Florin Zrt.-nél

Nemrég több mint háromszázmillió forint pályázati támogatást nyert fejlesztésre a Florin Zrt. a Magyar Multi Program keretében. A hazai fertőtlenítőszer-ellátó vállalkozások egyik legmeghatározóbb, szegedi szereplője újabb két és félmilliárd forintos fejlesztésre nyert támogatást az Egészségipari Támogatási Program keretében.

Munkatársainktól

Lélegeztetőgépek és fertőtlenítőszerek területén is erősödik Magyarország önellátása annak köszönhetően, hogy újabb ki­lencmilliárd forintnyi egészség­ipari beruházásról írtak alá megállapodást öt magyar vállalkozással az Egészségipari Tá­mogatási Programban – jelent meg Varga Mihály pénzügymi­niszter közösségi oldalára kedden feltöltött videója alatti bejegyzésében.

A közleményben ismertet­ték, hogy a zalaegerszegi Mould Tech Kft., a mezőtúri FF Fémfeldolgozó Zrt., a budapesti Medicor Elektronica Zrt. és a tatabányai Thermotechnika-Crown Cool Kft. mellett a szegedi Florin Zrt. is támogatást nyert pályázatával.

Mint azt lapunkban korábban megírtuk, a járvány ki­­robbanása utáni rendkívüli helyzetben az egészségügyi és közintézmények fontos fertőtlenítőszer-ellátójává vált a Florin.

Egyike volt annak a hat magyar társaságnak, amely biztosította az ország ellátását.

A cég márciusban minden más termék gyártását leállította, és a teljes sort átállította fertőtlenítőszerekre. A veszélyhelyzet 99 napja alatt négymillió Brado terméket készített, összesen 1500 tonna fertőtlenítőszerrel járult hozzá a védekezéshez.

A Magyar Multi Program ke­retében 322 millió forint támogatást nyert a közelmúltban a cég fejlesztésre. A 716 millió forint összértékű, pályázott beruházás kapcsán Barta At­tila, a társaság ügyvezetője la­­punknak elmondta: az része annak az összesen 1,3 milliárd forintból megvalósuló fejlesztésnek, amelynek keretében a Florin új üzemcsarnokot, irodaházat, raktárt, labort épített, gyártáshoz szükséges gépeket szerzett be szegedi te­lephelyén.

Az Egészségipari Támogatási Program révén a közeljövőben a Florin Zrt. 2,5 milliárdos beruházásával növeli fertőtlenítőszer-kapacitását Szegeden, amelyhez 1,98 milliárd forint támogatás társul a programból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában