Fiatalodik a város

2021.01.01. 16:00

Mindszenten bölcsőde épül, és útfelújításokra keresnek forrásokat

Várhatóan áprilisban kezdik a mindszenti bölcsődei beruházást. Idén a templom felújítása, a strand fejlesztése, az ipari csarnok kialakítása és az esővíz elvezetése is kiemelt feladat volt a városban. 

T. Sz.

20201126 Mindszent Mindszent polgármesteri értékelő. Képen: a városháza Fotó: Tábori Szilvia TSz Délmagyarország

Fotó: Tábori Szilvia

– Végigkísérte évünket az em­­berileg és gazdaságilag is ne­hézségeket hozó pandémia – mondta kérdésünkre Zsótér Károly Sándor mindszenti polgármester. Hozzátette, az önkormányzati feladatokat, a település üzemeltetését rendben ellátták. Lezártak olyan, korábban megkezdett fejlesztéseket, mint a piac fedett árusítóhelye, illetve az ipari csarnok. Utóbbiban teljes kapacitással hamarosan indíthatják a termelést.

A polgármester kimagasló idei közösségi összefogásról, adományozásról számolt be.

– Az épületfelújítások közül kiemelkedik a Kossuth utcai templom év végén lezárult rekonstrukciója – mondta Zsótér Károly, hangsúlyozva, hogy a munkálatok befejezéséhez csaknem négymillió fo­­rintot ajánlottak fel civilek. Hasonlóan fontos beruházás a Dózsa-telepi Szent Imre Közösségi Ház további fejlesztése, a tereprendezés.

A polgármester szerint optimizmusra ad okot a növekvő születésszám.
Fotó: Mindszenti Polgármesteri Hivatal

Jelentős korszerűsítéssel, de a tartós áradások miatti kihívásokkal nyitották az idei strandszezont: előbb márciusban el­­hordtak mintegy négyszáz köbméter homokot a partról, ám július második felében ismét víz borította az árteret, majd a partot is, és csak augusztus első napjaira állt helyre a rend.

– Nem zárult még le a víztorony kérdése – jegyezte meg. Az építmény rossz statikai állapota miatt pluszforrás bevonását tervezik. Haladtak az ivóvízminőség-javító fejlesztéssel, és készítik a csapadékvíz-elvezető rendszer felújításának pályázati anyagát, amelyben főként a Dózsa-telepre koncentrálnak.

Mindszent 46 összkilométeres közúthálózatáról a polgármester elmondta: a szilárd útburkolat felújítása is elsődleges, megfelelő pályázati le­hetőségre várnak.

Tavalyelőtt mindössze két új ház épült, 2019-ben kilenc, idén ennél is több.

A polgármester szerint örömteli, hogy a fiatalok örömmel költöznek a településre, és a születések száma is emelkedik.

Éppen ezért is kiemelkedő beruházás lesz jövőre a bölcsőde kialakítása a városházával szemben, az egykori gazdasági udvar helyén. Erre egy pályázaton 749 millió forintot nyert a város.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában