Vásárhelyi Médiacentrum Nonprofit Kft.-re változik

2021.01.29. 19:01

Átszervezik a vásárhelyi Médiacentrumot

Ismét a felszámoláson átesett, de meg nem szüntetett Szerdahelyi Nkft.-hez kerül Hódmezővásárhelyen a Városi Televízió, a Médiacentrum többi termékével együtt. Erről döntött csütörtökön a véleményező közgyűlés.

Kovács Erika

Mint ismeretes, a Márki-Zay Péter polgármester irányította önkormányzat a város csődközeli helyzetére hivatkozva 2019 májusától a közgyűlés döntése ellenére sem adott támogatást a helyi televízió működéséhez, amely így anyagilag ellehetetlenült.

A cég munkatársai hónapokig fizetés nélkül dolgoztak, végül a 30 éves Vásárhelyi Televízió megszűnt, a működtető Szerdahelyi Kft. ellen pedig felszámolás kezdődött, mely az adós, vagyis a Kft. megszüntetése nélkül zárult le.

Tavaly nyáron a közgyűlés a Szeged Televíziótól érkezett Kozó Attilát bízta meg a feladat nélkül maradt társaság ügyvezetői feladatainak ellátásával.

Az időközben létrehozott Médiacentrum – aminek egyik eleme a tavaly újraindított Városi Televízió is – eddig a Hódmezővásárhelyi Vagyonkezelő és Szolgáltató Zrt.-hez (HVSZ) tartozott. Úgy tudni egyébként, hogy a Médiacentrum évi 80 millió forint támogatást kap az önkormányzattól.

A csütörtöki véleményező közgyűlés polgármestert támogató többsége úgy döntött, hogy a cég feladatainak megnövekedése miatt a Médiacentrumot kiemelik a HVSZ-től, és áthelyezik a Szerdahelyi Kft.-hez. Az önkormányzat úgy számol, ha februárban hozzálátnak az engedélyek beszerzéséhez, akkor áprilisban már ez a cég működtetheti a Médiacentrumot. Az engedélyek beszerzéséhez és a feladat átvételéhez szükséges ügyintézéshez a város 1 millió forint kölcsönt adott a társaságnak.

A véleményező ülésen a cég nevét is megváltoztatták, Szerdahelyi Kft.-ről Vásárhelyi Médiacentrum Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társasággá. Hogy mi volt a gond a Szerdahelyi névvel, nem tudni. Szerdahelyi József (1804-1851) Hódmezővásárhely egyik híres szülöttje, színész, operaénekes, zeneszerző és operarendező volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában