#szegedifidesz

2021.01.20. 11:26

Az önkormányzatok, a cégek és a családok is támogatást kapnak

Kezdje meg az egyeztetést a kormánnyal Botka László, hogy mielőbb anyagi segítséghez jusson a megyeszékhely – ezt kéri a szegedi Fidesz a polgármestertől. Tápai Péter, a párt helyi alelnöke szerint sok valótlan állítás kering, ezért ideje ezeket tisztázni.

K. A. R.

Tápai Péter: nem igaz, hogy az önkormányzatok nem kapnak állami forrást idén. Fotó: Kuklis István

A Fidesz szegedi szervezete szerint sok olyan információ látott napvilágot az elmúlt hetekben a kormány és az önkormányzat közötti nézeteltérésről, ami valótlan, ezért itt az ideje ezeket tisztázni.

Tápai Péter, a Fidesz helyi alelnöke szerdai sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: az iparűzési adó csökkentése nem jelent többletbevételt a kormányzat számára, mert nem elvonja azt az önkormányzatoktól, hanem a kis- és középvállalkozásoknál hagyja a pénzt. Vagyis ezzel a munkahelyek megtartását segítik, ami a járványhelyzetben az egyik legfontosabb feladat – tette hozzá.

Rámutatott, a kormány arra törekszik, hogy a koronavírus okozta helyzetben is könnyebben tudjanak élni az állampolgárok és működni a városok. Arra emlékeztetett, hogy az egészségügyi védekezésre eddig 1000, a gazdaság újraindítására 3700, míg a családok támogatására 3000 milliárd forintot költöttek országosan. A hitelmoratóriummal pedig további 2000 milliárd maradt a magyar embereknél – hangsúlyozta Tápai.

Tápai Péter: nem igaz, hogy az önkormányzatok nem kapnak állami forrást idén. Fotó: Kuklis István

Hozzátette, elkezdődött a 13. havi nyugdíj visszaépítése, az egészségügyi dolgozók béremelése pedig folyamatos. A Modern Városok programra 345 milliárd forintot fordított 2020-ban a kormány, ennek keretében Szegeden is milliárdos fejlesztések valósulnak meg.

Tápai közölte, nem igaz az az állítás sem, miszerint idén nem kapnak költségvetési támogatást az önkormányzatok, hiszen erre a célra 865 milliárd forintot különítettek el a központi költségvetésben. Ezért fontos, hogy az önkormányzatok elfogadják a kormány meghívását az egyeztetésre – tette hozzá. Hangsúlyozta, azt kérik Botka Lászlótól, Szeged polgármesterétől, hogy ő is egyeztessen a kormányzattal, hogy mielőbb anyagi támogatáshoz jusson a megyeszékhely.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában