Töretlen lendülettel

2021.01.11. 16:50

Eredményes évet zárt a földeáki önkormányzat

Földeák polgármestere szerint tavaly minden nehézség ellenére komoly beruházások valósultak meg a településen. Hajnal Gábor bízik abban, hogy jövőre együtt örülhetnek az újabb megszépült épületeknek.

Tóth A. Péter

Hajnal Gábor büszke arra, hogy sikerült több komoly beruházást megvalósítaniuk. Fotó: Földeáki Önkormányzat

Fotó: Földeáki Önkormányzat

Földeák kilencszázmilliós, új sportcsarnokát a tervek szerint idén átadják a település lakóinak. A nagy volumenű csarnoképítés megkezdése mellett több sikeres beruházást valósított meg idén az önkormányzat.

– Tavaly év elején a jövőbeli kilátásaink reménykeltően alakultak, okkal bíztunk a fejlesztések terén az előző, sikeres évek folytatásában. Nem csalódtunk, és nem lehetünk elégedetlenek, bár a vírushelyzet számos akadályt állított elénk – mondta lapunknak Hajnal Gábor. Földeák polgármestere hozzátette, sajnálatosnak tartja, hogy már­­cius közepe óta minden rendezvényt törölniük kellett a naptárból.

Hajnal Gábor büszke arra, hogy sikerült több komoly beruházást megvalósítaniuk.
Fotó: Földeáki Önkormányzat

A hangulatos Retró szilveszteri bulit követően év elején még tartottak közösségi rendezvényeket. Februárban a Böllérfesztivál, Kolbászmustra és Pálinka Piknik sikeresen megvalósult, és a busójárás is sok embert megmozgatott. A nőnapi rendezvény volt az utolsó közös ünnep a tavaszi veszélyhelyzet kihirdetése előtt.

– Legalább tu­­catnyi pályázaton indultunk, ezek közül a Magyar Falvak Pályázatán útfelújításra nyertünk forrást.

Megtörtént a Somogyi Béla és az Ady Endre utca aszfaltozása, és egy másik pályázat nyomán elkezdődött az új tornacsarnok építése.

A piactér kialakításával is végeztünk – sorolta Hajnal Gábor, kiemelte, Interreg pályázat keretében egy új tűzoltóautót kaptak, az üzembe helyezéséhez szükséges engedélyre várnak. Egy Leader pályázatnak köszönhetően tu­­risztikai fejlesztést indítottak, interaktív tanösvényt építettek, és kerékpárokat vásároltak.

Földeákon idén csapadékvíz-­elvezető rendszert építenek a Bacsó Béla utcában, a Gyermekmosoly Óvoda „öreg épületének” a tetőszerkezetét felújítják, a „Középső óvoda” épületének a vizesblokkját is korszerűsítik. A Vásárhelyi utcai orvosi rendelő teljes körű energetikai felújítását is elvégzik, és vadonatúj tetőszerkezetet kap majd az épület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában