Hódmezővásárhely

2021.01.14. 13:07

Íme a szavazás eredménye: Mi lenne a legjobb elnevezés a tram-trainre?

Szavazás kiértékelés.

delmagyar.hu

20210109 Szentes Megérkezett a 37 méret hosszú tram-train vasúti szerelvény Valenciából a szentesi vasútállomásra, ahol a sínekre daruzták a három darabból álló vonat-hibridet. Fotó: Karnok Csaba KC Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

Előző héten tettük fel a kérdést olvasóink felé, hogy mit választanának a tram-train magyar megfelelőjének. Rengeteg válasz érkezett.

A többség egyértelműen a helyközi villamos(41%) kifejezés mellett voksolt, bár szorosan követte a második helyezett, a vivi (37%), vagyis a vasútba integrált villamos.

A harmadik legerősebb szó a villanat (14%) volt, a negyedik pedig a vollamos (5%). A legnépszerűtlenebb opció, a mély hangzását tekintve nem is meglepő,a vonamos(3%) volt.

Cikkünk után pár nappal azt vettük észre, hogy a MÁV már vonat villamostként emlegeti a tram-traint. Hogy a vonat villamos, vagy a helyközi villamos fog nyerni, azt majd az utasok véglegesítik, ha elindulnak a járatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában