Helyi közélet

2021.01.11. 16:17

Környezetbarát tisztítószerek között válogathatunk mobillal

A környezetbarát tisztítószerek kiválasztásában segít a Tudatos Vásárlók Egyesületének új mobilalkalmazása, 700 termékes adatbázisával. Azonnal mutatja az összetevőket, a minősítéseket és a termék veszélyességét.

T. Sz.

Csongrád-Csanád megyeA háztartás zöldítése, a tudatos vásárlás főként kezdetben lehet idő- és energiaigényes. A bőséges termékkínálaton túl a nem mindig egyértelmű jelzések tovább nehezítik a tájékozódást. A legelszántabbak is könnyen megtorpannak a boltok polcainál. A Tudatos Vásárlók Egyesülete új mobilalkalmazása ígér segítséget a környezetre és az egészségre kevésbé káros háztartási tisztítószerek kiválasztásához.

A kapcsolódó adatbázis részletezi a termék összetevőit, jelzi az esetleges egészségügyi és környezeti kockázatait, illetve eligazít a zöld, öko, környezetbarát, vegán minősítések, a nemzetközi jel­zések, logók, címkék között. Szakértők pontozták többek kö­­­zött az összetevők tulajdonságait, a bejelentett egészségi és környezeti hatásokat, az összetevők nemzetközi szakmai vagy jogszabályi káros besorolását.

Az alkalmazás akár vonalkóddal beazonosítja az egyébként név szerint is kereshető termékeket, illetve egyetlen kattintással elérhetőek a Tudatos Vásárlók Egyesületének korábbi tesztjei. Az egyesület úgy fogalmazott: a leggyakrabban használt szereket fedik le hat termék­körben: mosószerek, gépi és kézi mosogatószerek, általános tisztítószerek, vécétisztítók és fürdőszobai tisztítók. Idén további termékkörökkel bővítik az adatbázist. Megjelenése óta eddig már több mint kétezer-ötszázan töltötték le az alkalmazást, amely mintegy hétszáz terméket rendszerez jelenleg.

Jelenleg hétszáz termékről kaphatunk azonnal információt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában