Szegedi kutatók bemutatták a különbségeket

2021.01.25. 17:31

Koronavírus-vakcinák összehasonlítása

Mit tudunk az engedélyezett és a legígéretesebb koronavírus-vakcinákról? A Szegedi Biológiai Kutatóközpont munkatársai összegyűjtötték a legfontosabb tudnivalókat.

K.R.

20200617 Szeged Új utat nyit a koronavírus elleni védekezésben a Szegedi Biológiai Kutatóközpont laborja. Képen:Horváth Péter, az MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpont Mikroszkópos Képfeldolgozó és Gépi Tanulási Csoportjának vezetője Fotó: Karnok Csaba KC Délmagyarország DM

Fotó: Krnok Csaba (archív fotó)

A KOVIDők nevű facebook-oldalán tették közé szegedi kutatók azt a magyar nyelvű grafikont, mely pontosan bemutatja, hogy mit kell tudni a jelenleg forgalomban lévő hat vakcinatípusról, hogyan készültek és milyen módon hatnak a koronavírus-vakcinák.

Fotó: KOVIDők/facebook

 

KOVIDők oldal működtetői, Horváth Péter és Kintses Bálint kutatók folyamatosan frissülő adatokkal látják el a nyilvánosságot, az oldalon számos interjú megtalálható a témában. Az oldal ide kattintva érhető el.

 

A Szegedi Biológiai Kutatóközpont érdemeiről már korábban is írtunk, tavaly júniusban a koronavírus elleni gyógyszerre irányuló kutatásra fókuszáltak. Az erről szóló cikk itt olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában