Bíznak a gyógyulásban

2021.01.01. 20:00

Lottit segíti a makói fémszív

Tizedszer ürítették ki a napokban a makói Makovecz téren február óta álló kupakgyűjtő fémszívet, amely rendkívül népszerű: nagyjából havonta megtelik.

Szabó Imre

20201019 Makó Ismeretlen eredetű izomgyengeségben szenved a makói kislány Képen: Balogh Lotti és szülei Baloghné Döme Ágnes. Fotó: Szabó Imre SzI Délmagyarország

Fotó: Szabó Imre

A szív alakú, fémből készült kupakgyűjtőt helybeliek javasolták még a tavaly őszi választási kampányában Csermák Szilviának. A cél az volt vele, hogy akinek otthon összegyűlnek műanyag kupakjai, itt úgy helyezhesse el, hogy tudja: az árát jótékony célra fordítják. Eddig nem váltották be a kupakokat, az volt a cél, hogy gyűljön össze minél több, és karácsony körül segítsenek belőle egy rászoruló helybeli családot.

Hamarosan indul Lotti kezelése. Archív fotó: Szabó Imre

 

A nemrég történt utolsó ürítést követően a képviselő el­­mondta, az a döntés született, hogy az egész évi kupakmennyiség árát a lapunkban már bemutatott Balogh Lotti családjának fogják átadni. Mint beszámoltunk róla, a 2018 nyarán született kislány ismeretlen eredetű izomgyengeségben szenved, rehabilitá­ciója januárban kezdődik a solymári Borsóház Nemzetközi Intenzív Terápiás Központban. A kezelés másfél millió forintba kerül; ez a pénz már megvan, de a családnak például az utazásokhoz és az ott-tartózkodáshoz további segítségre is szüksége van. Az, hogy pontosan mekkora összeggel tudják segíteni a családot a kupakok árából, később derül ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában