Animációs sorozat készült a jövő erdészeinek − az országfásítási programhoz kapcsolódik

2021.01.19. 20:02

Rajzfilm készült a tananyagból + videó

A. T. J.

Andrésiné Ambrus Ildikó hangsúlyozta, még 2019 végén megszületett kisfilmek ötlete. Fotó: Kuklis István

Fotó: Kuklis István

Tíz kisfilmből álló animációs tananyag készült az erdészeti szakközépiskolákban tanulók számára. Az Ásotthalmi Bedő Albert Alapítvány megbízásából, az Agrárminisztérium támogatásával született sorozat az erdősítés témakörében jelent online elérhető segédletet. A videók szabadon megtekinthetők az Országos Erdészeti Egyesület YouTube-csatornáján.

– Ezek másfél, kétperces, jópofa kis videók, amelyek az iskola három tanára – Zsíros Attila, Andrési Pál és én – által írt tankönyvek alapján készültek – mondta Andrésiné Ambrus Ildikó, az iskola igazgatója. – Mennyire megelőztük a korunkat, hiszen ennek az ötlete még jóval a digitális oktatás kényszerű bevezetése előtt, 2019 végén megfogalmazódott bennünk – tette hozzá az intézményvezető.

Andrésiné Ambrus Ildikó hangsúlyozta, még 2019 végén megszületett kisfilmek ötlete.
Fotó: Kuklis István

Az országfásítási programhoz kapcsolódva, az online oktatást támogató rövid animációk az erdészeti szakközépiskolai tananyag erdősítésekkel kapcsolatos fejezeteihez nyújtanak hasznos kiegészítést. Összefoglalják az új erdők létesítésének és a meglévő erdők megújításának lépéseit a csemetetermeléstől kezdve, a kézi és gépi talaj-előkészítés és ültetés különböző módszerein át, az erdősítések befejezésének hatósági ellenőrzéséig.

Az Ásotthalmi Bedő Albert Alapítványt azzal a céllal hozták létre 2016-ban, hogy támogassa az iskolában folyó oktató munkát. Különösen fontos az előrelépés a digitalizáció területén és a jelenlegi járványhelyzetben, amikor nehezebb a gyakorlati oktatás megvalósítása. Így született meg idén a tíz kisfilmből álló tananyag­animációs sorozat, ami azonban a szakközépiskolai diákok mellett a magánerdő-tulajdonosok és az erdőtelepítésekre pályázó önkormányzatok számára is hasznos segítség lehet az erdőben folyó munkák folyamatának megismerésére.

Az Ásotthalmi Bedő Albert Alapítványt azzal a céllal hozták létre 2016-ban, hogy támogassa az iskolában folyó oktató munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában