Az ifjú úszók nyerő hármasa

2021.02.06. 14:05

A jövő bajnokai első edzését tartották Vásárhelyen

A dél-alföldi regionális keret fiatal úszóinak tartották meg az idei első foglalkozását Vásárhelyen. A Magyar Úszó Szövetség Jövő Bajnokai utánpótlás nevelő program találkozóját sikerrel zárták.

T. Sz.

A motivációs beszélgetést Kanyó Dénes többszörös világbajnok könnyűbúvár tartotta a gyerekeknek, majd a víz alatti delfinezés javítására végeztek gyakorlatokat a sportuszoda medencéjében. Befejezésül játékos csapatversenyekkel búcsúztak egymástól az úszók.

- Nemzetközileg is ritka, annyira precízen összeállított a Jövő Bajnokai program – fogalmazott korábban kérdésünkre Bán Sándor, a program dél-alföldi regionális részét vezető vásárhelyi edző. Céljuk, hogy egyetlen tehetség se tűnjön el az országban; a legkisebb településről se induljon hátrányban, sem az edzők, sem a gyerekek.

Megújult formában indult újra 2017 őszén a Jövő Bajnokai utánpótlás program: immár kilenc régióban, négy korosztály részvételével, sok- sok érdekességgel, újdonsággal, valamint új régióvezetőkkel. A Magyar Úszó Szövetség tavaly ősszel indította útjára az újragondolt programot.

Azon túl, hogy biztosítják a felszereléseket és a szárazföldi tréninghez szükséges eszközöket, illetve a különféle felméréseket, az úszóknak, szülőknek és edzőknek szóló hasznos előadásokkal, gyakorlati tanácsokkal szeretnék még komplexebbé tenni a programot.

„A Nyerő Hármas, sportoló-edző- szülő” című könyv szerzőit, dr. Kalamár Hajnalka, szakpszichológus, sport konzulens, illetve Kabarcz Zoltán mentáltrénert például gyakran hívnak segítségül egyesületek, klubok, mivel interaktív előadásaik együtt gondolkodásra késztetnek, segítik az edzők és a szülők munkáját összehangolni és a kényes helyzeteket megoldani. Az edzőknek segítséget nyújtanak abban, hogy miként lehet hatékonyan dolgozni a szülőkkel, az interaktív műhelymunkáik praktikus, azonnal hasznosítható segítséget nyújtanak például a gyerekek személyiség típusaihoz illeszkedő kommunikációban, vagy a konfliktuskezelésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában