Új igazgató az iskola élén

2021.02.12. 18:51

A zákányszéki intézményt vonzóbbá tenné Sápi Zoltánné

Munkatársunktól

Sápi Zoltánné utazó gyógypedagógusként tanulási problémákkal küzdő gyerekek fejlesztésével foglalkozott az iskolában. Fotó: Kuklis István

Az életében mintát adó pedagógusokat követve óvodásként óvónő, iskolásként tanárnő szeretett volna lenni a Zákányszéki Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola új igazgatója, Sápi Zoltánné, akinek célja, hogy a faluban tartsa a gyerekeket, illetve visszacsábítsa őket a helyi iskolába.

Sápi Zoltánné utazó gyógypedagógusként tanulási problémákkal küzdő gyerekek fejlesztésével foglalkozott az iskolában.
Fotó: Kuklis István

Gimnazistaként óvónő szeretett volna lenni, de erről akkori matematikatanára és igazgatója lebeszélte, így végezte el a tanárképzőn a matematika–technika szakot 1988-ban. A szakmai előrelépést mindig fontosnak tartotta, több szakvizsgát is tett. Nem idegenként érkezett a faluba, utazó gyógypedagógusként járt ki az iskolába, tanulási nehézségekkel küzdő gyerekek fejlesztésével foglalkozott.

Legfontosabb feladatának a közösségépítést tartja úgy, hogy igyekeznek Zákányszéken tartani a helyi gyerekeket és növelni a helyi iskola diákjainak számát.

Ennek érdekében új szabadidős tevékenységeket – görkorcsolyázást és lovaglást – szeretne bevezetni az iskolában, mert úgy véli, ha eleget mozog a diák, akkor a tanulási képességei is jobbak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában