Február 20-ig várják a jelentkezéseket az Ifjúságpasztorációs Iroda munkatársai

2021.02.10. 09:53

Emlékfák ültetésére hívják a közösségeket

munkatársunktól

Nagyszabású, ünnepi akcióval folytatja a Szeged–Csanádi Egyház­megye Ifjúságpasztorációs Iro­­dája immár 13 éves múltra visszatekintő, önkéntes programját. A Tesz-Vesz Tavasz című rendezvényen március 1. és április 30. között izgalmas kihívásra buzdítják az egyházmegye közösségeit, egyben kiváló szabadtéri programot kínálnak.

Az akció célja, hogy a Szeged–Csanádi Egyházmegye 990. évfordulója és a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus 2020 alkalmából a jelentkezők 2020 fát ültessenek az egyházmegye területén. Egyrészt emléket állítva a jeles al­­kalmaknak, másrészt hozzájárulva ezzel ahhoz, hogy tisztább, zöldebb és egészségesebb környezetben éljünk.

Olyan plébániai közösségek, hittanos csoportok, iskolák, csa­­ládok jelentkezését várják, amelyek szívesen állítanának emlékfát egy iskolaudvarban, közterületen, családi házuk kertjében vagy külterületen. Az akcióra regisztrálni a www.ipcszeged.hu oldalon lehet, a jelentkezéseket február 20-ig várják. A regisztráltaknak az Ifjúságpasztorációs Iroda ajándékként adja a facsemetéket. Azt is javasolják, hogy a közösségek egy rövid megemlékezést is tartsanak a szabadban, vagy helyezzenek el a fa mellé egy emléktáblát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában