#jótékonyság

2021.02.04. 17:16

Három napon át osztanak ételt

Hagyomány a Szegedi Szent-Györgyi Albert Rotary Club életében, hogy év elején néhány napon keresztül rá­­szorulók számára főznek a Szent Ferenc szegénykonyhán, amelyet aztán az oda betérők számára fel is szolgálnak.

T. K.

20210203 Szeged Rotary ételosztás rászorulóknak a Klauzál téren fotó: Kuklis István Délmagyarország DM KI

Fotó: Kuklis István

Idén a járványhelyzet miatt nem le­­het helyben fogyasztásra ételt kínálni, a jótékonysági szervezet tagjai azonban most sem mondtak le erről az akciójukról.

– Nem tudtuk megrendezni a karácsonyi vacsoraestünket sem, amelyen össze szoktuk gyűjteni az ehhez az akciónkhoz szükséges pénzt, úgy döntöttünk, hogy most is megfőzzük azokat az ételeket, amelyeket szoktunk, majd lehűtve, kidobozolva adjuk oda rászorulóknak – mondta el Palotás Sándor, a klub soros elnöke.

A Mező-Ker Kft. támogatásának és a tagok adományainak köszönhetően tudták beszerezni az ételekhez szükséges alapanyagokat, amelyekből összesen 600 adag egytálétel készül. A rotarysták három na­­pon keresztül, naponta 150 adag ételt osztanak ki a Klauzál téren, amelyet előre kiosztott ételjeggyel lehet átvenni. Ezeket az SZKTT Egyesített Szociális Intézmény vezetésével együttműködve kapták meg olyanok, akiknek ez hatalmas segítséget jelent mindennapjaikhoz. Pénteken pedig 150 pluszadagot főznek, amelyből a mentők, katasztrófavédők, rendőrök, illetve az SBO és a járványkórház dolgozói kapnak.

Tegnap székelykáposztát vihettek haza a rászorulók, ma szegedi gulyás, holnap pe­­dig káposztás bableves lesz a menü. Az ételekhez a Szegedi Sütödék jóvoltából friss kenyér és sütemény is jár.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában