Baks

2021.02.20. 11:06

Hivatalosan is átadták a konyhát

Szombaton délelőtt tartották a negyven millió forintból felújított, korszerűsített baksi konyha átadóját, melyben már január végétől főznek.

munkatársunktól

Fotó: Kuklis István

Búza Zsolt polgármester azt mondta, ezzel újabb mérföldkőhöz érkezett a település. Farkas Sándor országgyűlési képviselő, agrárminiszter-helyettes azt emelte ki, hogy 2-3 havonta jönnek Baksra, hogy átadjanak egy újabb létesítményt. A falu egyértelműen fejlődik.

Juhász Tünde kormánymegbízott azt hangsúlyozta, az étkezések ideális közösségteremtő események, amikor összejöhetünk, gondolatokat cserélhetünk. Reményét fejezte ki, hogy előbb-utóbb erre a járványhelyzet is lehetőséget ad. Wass Albert írót idézve megjegyezte, minden ember annyit ér, amennyit a közösségért tesz, dolgozik.

Ideális közösségteremtő helyszín. Fotó: Kuklis István

Gémes László a megyei közgyűlés elnöke, azt mondta egy ilyen konyha ideális helyszíne a helyi és környékbeli termelők portékáinak, áruinak feldolgozására.

Zárásként Kiss-Rigó László megyés püspök – a konyha a katolikus ált iskolában található – kijelentette, példaértékű összefogás eredményét ünnepelhetjük Bakson, ahol mindig is tenni akartak, akarnak a jövőért és annak építéséért.

Az ünnepséget áldás és a szalag átvágása zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában